Un 'elevator pitch' al centre de València

La capital valenciana celebra aquest dissabte el primer València Startup Market, mostra popular de l'ecosistema emprenedor en plena plaça de l'Ajuntament

Mateo i Gómez, en la presentació de la VSM | NNG Mateo i Gómez, en la presentació de la VSM | NNG

Si la muntanya no va a Mahoma... Amb aquesta màxima, l'ecosistema emprenedor valencià es presentarà dissabte 27 d'octubre davant el públic més exigent: el consumidor. El que s'aprope a veure què fan i diuen les startups valencianes i també, i ací està la part més innovadora, el que passe pel centre de la ciutat de València. I és que se celebra el primer València Startup Market (VSM), com ja va avançar VIA Empresa aquest estiu, una mostra que des de les 10 hores reunirà inversors, emprenedors i tècnics de les Administracions públiques vinculades a l'emprenedoria en la plaça amb més visibilitat de València.

Més info: València traurà al carrer el Startup Market

Una iniciativa innovadora que presenta les startups fora de fires i certàmens d'emprenedoria com acostumen normalment a moure's. Entre els seus referents, i amb molts matisos, la part expositiva de Palo Market Fest que també va celebrar la ciutat al mes de maig però, amb tot, aquesta proposta se centra de ple en l'economia i les startups. "Volem presentar la València sense límits amb les iniciatives innovadores que es desenvolupen en la ciutat perquè tenim clar que la innovació i el progrés han de beneficiar a tots", ha destacat Sandra Gómez, primera tinent d'Alcalde i delegada de l'àrea d'Emprenedoria.

Al seu costat, Javier Mateo, sotsdirector d'Emprenedoria de València Activa, qui ha assenyalat que la idea és que "a poc a poc puguem generar un sentiment de pertinença de l'ecosistema valencià". I és que segons ell, "el pròxim Google podria tenir accent valencià", ha apuntat. El resum és que des del consistori valencià s'aposta perquè la ciutadania conega totes aquestes iniciatives. 

 

En total, seran una quarantena les que es presentaran al VSM, en què a més participaran 10 acceleradores i incubadores. I tot i que no s'ha donat a conéixer el nom complet de tots els participants, sí que sonen les més conegudes de l'emprenedoria valenciana: Hyperloop UPV, Entrenarme o InsectFit, aquesta última actualment en el programa Lanzadera de Marina d'Empreses.

Mateo: "El pròxim Google podria tenir accent valencià"

Ocuparan una part important de la zona de vianants de la plaça de l'Ajuntament. I allí, a la vista de tots, celebraran conferències (sobre finançament, fons europeus, etc.), un elevator pitch en què les startups competiran entre elles –amb guardó inclòs per als guanyadors- i un concurs de balls organitzat per Dreamhack. També hi haurà estands perquè si el cuquet de l'emprenedoria està despertant en alguns dels ciutadans, l'assessorament dins de la VSM siga fonamental per a desenvolupar-ho, ja que "l'ideal seria comptar amb més emprenedors", ha apuntat Mateo.

Tanmateix, la VSM comptarà amb zona infantil perquè les famílies també troben el seu espai i una zona gaming per conquerir el públic més millenial. De fons, l'objectiu d'inculcar en les noves generacions l'esperit emprenedor.

Més informació
"L'inversor vol anar a visitar-te amb bici"
Avui et destaquem
El més llegit