L'Estat reclama una indemnització a Florentino per la fallida de TP Ferro

Espanya i França demanen compensacions pel rescat de la connexió del Túnel del Pertús gestionada per ACS i Eiffage

El túnel del Pertús és la infraestructura estrella del tram transfronterer del TAV, que es va adjudicar a la concessionària TP Ferro
El túnel del Pertús és la infraestructura estrella del tram transfronterer del TAV, que es va adjudicar a la concessionària TP Ferro

Els Estats espanyol i francès reclamaran una indemnització a ACS -constructora de l'empresari Florentino Pérez- i Eiffage per la fallida de la seva empresa conjunta TP Ferro, que gestionava la connexió ferroviària d'Alta Velocitat (AVE) entre Figueres i Perpinyà a través del Túnel del Pertús, i que va haver de ser rescatada pels governs dels dos països al desembre del 2016.

Espanya i França van signar el passat 19 de desembre a París el conveni per a l'explotació i manteniment d'aquest tram de l'AVE durant quatre anys, prorrogables per un període de dos més.

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna ha destacat, després d'una reunió amb la ministra francesa de Transports, Elisabeth Borne, "la magnífica disposició" del Govern del país veí "a donar solució" en la connexió entre Figueres i Perpinyà", que ha permès que una situació associada a l'empresa que estava gestionant aquesta infraestructura "no s'hagi traduït en un problema cap a l'usuari".

El ministre ha agraït a l'Administració gala haver estat "àgil i molt col·laboradora", la qual cosa ha permès que, "en aquests moments del que estiguem parlant, és de quin serà la reclamació que els dos països fem a l'empresa en concepte d'indemnització per la situació generada".

De la Serna ha explicat que no és un assumpte senzill, ja que hi ha diversos procediments arbitrals en el que té a veure amb TP Ferro,-empresa ferroviària hispanofrancesa integrada al 50% per Eiffage i ACS, i amb seu al municipi de Llers (Alt Empordà)-, però ha subratllat que hi ha una coincidència "absoluta" en el posicionament de França i Espanya.

El titular de Foment ha afegit que els dos Governs treballen de forma coordinada en aquest assumpte i que es reuniran de nou el pròxim 14 de setembre per avançar en el que pot ser el següent pas a donar.

Està previst que els serveis jurídics dels dos països puguin abordar aquest tema a curt termini perquè el pagament ha de fer-se al 50% per a cada Estat, ha precisat.

De la Serna ha recordat, també, que Espanya i França consideren que no li correspon una indemnització a l'empresa per incompliment del contracte, pel que no procedeix realitzar cap pagament reclamat per l'administrador concursal.

La seva homòloga francesa també s'ha congratulat que els dos països hagin aconseguit conjuntament evitar que la fallida de TP Ferro tingués un impacte en el tràfic de passatgers i mercaderies, i assegurar la continuïtat de l'explotació d'aquest tram de la línia ferroviària. 

Més informació
El jutge envia TP ferro a liquidació
El túnel del Pertús, abocat a la liquidació
TP Ferro pot ser indemnitzada per 485 milions d'euros
Avui et destaquem
Comentaris (4)
Florenci
El Florentino, aquest es un cara dura com tots els politics de les Espanyes que li fan el joc.....!!!!!
Son uns miserables
Això ja es de traca, és escandalòs. Son uns corruptes i no tenen vergonya d'amagar-ho
Ramon-Eixample
Serà una broma. L'Estat ha tingut moltíssims motius de reclamar al Florentino (ex. el Castor) i no ha fet mai res. I ara, menys que mai. Entre bombers no es trepitjen la manguera.
Thor
jua,jua,jua,jua, se m'ha desencaixat la mandibula de riure al llegir la noticia. Al tio Floren li demanen diners? jua,jua,jua,...