Grifols rep 85 milions d'euros per investigar malalties cròniques i minoritàries

Es tracta de la tercera vegada que la farmacèutica rep un préstec sota aquestes condicions, després dels que va rebre el 2015 i 2017

El BEI vol reforçar les inversions en R+D+I de la farmacèutica
El BEI vol reforçar les inversions en R+D+I de la farmacèutica

Grifols i el Banc Europeu d'Inversions (BEI) han signat un préstec de 85 milions d'euros per reforçar les inversions de Recerca, Desenvolupament i Innovació (R+D+i) de la farmacèutica, centrades en el tractament de malalties cròniques i minoritàries, segons ha explicat la companyia en un comunicat.

L'acord, signat per la vicepresidenta del BEI, Emma Navarro, i pels consellers delegats de Grifols, Raimon Grífols Roure i Víctor Grífols Deu, compta amb el suport del Pla d'Inversions per a Europa, conegut com el Pla Juncker. El BEI, doncs, finançarà la companyia amb un préstec d'interès fix, amb venciment l'any 2028 i dos anys de carència. Es tracta de la tercera vegada que la farmacèutica rep un préstec sota aquestes condicions, després dels que va rebre el 2015 i 2017.

Els seus consellers delegats han valorat positivament les possibilitats que ofereix aquesta institució perquè amb aquest nou préstec es torna a posar en valor aquesta via de finançament complementària per als projectes d'R+D+I.

Impulsar la investigació

Segons Grifols, gràcies a aquesta font nova de finançament "millorarà la salut i la qualitat de vida dels pacients i augmentaran els recursos necessaris per innovar en la investigació mèdica que es desenvolupa en l'àmbit de la Unió Europea". A més, permetrà impulsar la investigació biocientífica en les universitats, hospitals i centres d'investigació que col·laboren amb Grifols.

Durant el primer semestre del 2018, la inversió de la farmacèutica en R+D+I va ascendir a 141,3 milions d'euros, un 9,3% més que durant el mateix període de l'any passat.

Amb seu a Barcelona, Grifols compta amb 20.000 treballadors a 30 països i, el 2017, els ingressos de la companyia van superar els 4.300 milions d'euros.

Més Informació
Grífols vol encistellar més enllà del plasma
Grifols compra 24 centres de plasma als Estats Units per 244 MEUR
La reforma fiscal dels EUA impulsa el benefici de Grifols
Avui et destaquem
Comentaris