IAG limita els accionistes extracomunitaris

La companyia es prepara per al Brexit i fixa en el 47,5% el capital social que pot estar en mans d'accionistes "no UE"

Turbulències en els beneficis del grup IAG
Turbulències en els beneficis del grup IAG

International Consolidated Airlines Group (IAG), propietària de British Airways, la irlandesa Aer Lingus, Iberia i Vueling, fixa la quota màxima del seu capital social que pot estar en mans de persones provinents de països extracomunitaris. Així ho han indicat en un comunicat, que assenyala que, d'ara endavant, només el 47,5% de les participacions en la borsa poden estar en mans d'accionistes provinents de fora la Unió Europea (UE), preparant-se així pel Brexit.

Més info: L'efecte Trump i el Brexit, reptes de l'economia per al 2019

Alhora, la companyia ha explicat que ja no serà possible que persones "no UE" comprin accions de la companyia. Amb tot, IAG ha puntualitzat que els accionistes britànics preexistents no seran tractats com a individus extracomunitaris i, per tant, "no estan ni estaran subjectes a les restriccions a l'adquisició d'accions".

La normativa de la UE respecte a aquest sector estableix que el 50% més un títol del capital social de les aerolínies comunitàries ha d'estar en mans d'accionistes que resideixin en algun dels actuals estats membres, entre els quals s'inclou el Regne Unit.

Aquest canvi en la política empresarial de IAG s'avança al Brexit, que s'ha de produir el pròxim 29 de març.

Més Informació
El Prat, a l’abisme del Brexit
La disrupció del Brexit
Com m'afecta el Brexit si sóc una pime?
Avui et destaquem
Comentaris