Kreios Space, Premi a la Millor Startup dels Premis Cambra

Més de 800 persones van participar en els actes dels guardons empresarials de la Cambra de Comerç de Terrassa

Espectacle de l’emprenedor Josep Coll 'Rock&Business' | Cedida Espectacle de l’emprenedor Josep Coll 'Rock&Business' | Cedida

Més de 800 persones han participat en els actes dels Premis Cambra 2023 que es van desenvolupar durant tota una jornada de reflexió, opinió i intercanvi al voltant del món empresarial a la seu de la Cambra de Comerç de Terrassa i al Teatre Principal. La jornada va començar amb l’Espai a la Internacionalització, un primer acte en què la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, va lliurar a l’empresari Joaquim Badrinas, fundador de l’empresa Finsa JOB Group el Premi a la Internacionalització. Finsa està especialitzada a la fabricació de teixits tècnics per a filtració industrial. Actualment, la companyia, amb una plantilla de 56 persones, exporta a més de 65 països. L’activitat exportadora suposa ara mateix per a l’empresa terrassenca el 72% del negoci. Del volum exportador actual, el 52% és fora de la Unió Europea.

La presentació institucional dels Premis va protagonitzar la segona sessió del matí. Un acte presidit per la consellera d’Economia, Natàlia Mas, i amb l’assistència de l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart i el president de la Cambra de Comerç de Terrassa, Ramon Talamàs. Durant aquest acte es va fer lliurament del Premi a la Trajectòria Empresarial, al president i fundador del Grupo Indukern, José Luís Díaz-Varela. Amb aquest guardó es reconeixen les fites empresarials assolides pel Grupo Indukern i la seva vinculació a Terrassa amb Kern Pharma, el tercer laboratori d’Espanya en unitats venudes i una de les principals plantes farmacèutiques.

A la tarda, es va celebrar el lliurament dels Premis a la Innovació i a la Sostenibilitat, en una sessió conjunta en la qual va destacar la conferència del president d’Enagas S.A., Antonio Llardén sobre sostenibilitat i seguretat energètica. Jordi Delcor, Chief Learning Officer, de la companyia Innovamat Education S.L., de serveis educatius, va recollir el Premi a la Innovació. Innovamat compta amb un equip de 310 professionals i es dedica a la creació de solucions didàctiques innovadores en l’ensenyament de les matemàtiques. Innovamat ha estat reconeguda per diferents institucions per la seva capacitat innovadora i disruptiva.

Per la seva banda, Maurici Badia, Founder & Chief Culture Officier d’Hannun S.A., recollia el Premi a la Sostenibilitat. Hannun, creada l’any 2017, és la primera empresa espanyola a disposar de la certificació BCorp del sector del moble a Europa. Els materials que es fan servir a Hannun no contaminen i són reciclables: fustes d'origen sostenible certificat o recuperades, vernissos sense tòxics i tèxtils de fibres naturals. Enguany, i per tercer any consecutiu, Hannun han obtingut el distintiu Calculo y Reduzco, segell que atorga l'Oficina Espanyola de Canvi Climàtic.

Per últim, el Premi a la Millor Startup va ser pel projecte Kreios Space S.L., que amb un disseny revolucionari de satèl·lits i allotjat a l’UPC de Terrassa, va resultar el projecte guanyador en una votació telemàtica realitzada al final de la jornada. L’acte, celebrat al Teatre Principal, tancava la jornada de reflexió i intercanvi sobre l’empresa i l’emprenedoria.

Més informació
Una reformada Cambra de Terrassa acollirà l'edició més innovadora dels 'Premis Cambra'
La Cambra de Terrassa guardona la indústria farmacèutica catalana
Cambra de Terrassa exigirà el Quart Cinturó als seus Premis
Avui et destaquem
El més llegit