• Empresa
  • Màxim històric: el nombre d'empreses creades a Catalunya s'enfila fins a 2.046

Màxim històric: el nombre d'empreses creades a Catalunya s'enfila fins a 2.046

Es tracta de la millor xifra en el cinquè mes de l'any des que l'Institut Nacional d'Estadística té registres des del 2008

Treballadors a una oficina d'una agència de viatges | ACN
Treballadors a una oficina d'una agència de viatges | ACN
Redacción VIA Empresa
Barcelona
07 de Juliol de 2023
Act. 07 de Juliol de 2023

El nombre d'empreses creades a Catalunya durant el maig es va enfilar fins a 2.046, segons les dades provisionals de l'Estadística de Societats Mercantils de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). La xifra representa el màxim en aquest mes des de la sèrie històrica de l'INE, que es remunta al 2008. Així mateix, en comparació amb el mateix període de l'any anterior representa un augment del 3,5%. De nou, Catalunya es va mantenir com la segona comunitat autònoma de l'Estat on es van crear més societats, per darrere de Madrid (2.216). Durant el maig també es van dissoldre 165 societats, un 12,2% interanual més. Fins a 113 ho van fer de manera voluntària, 13 per fusió i 39 per altres motius.

 

Pel que fa al capital subscrit per les empreses creades a Catalunya, va ascendir fins a 52,2 milions d'euros, un 16,1% menys que fa un any (62,2 MEUR fa un any). A l'Estat al maig es van crear 10.404 societats mercantils, un 13,9% més que l'any passat; i el capital subscrit va superar els 360 milions d'euros, un descens anual del 4,3%. El número de societats dissoltes va baixar fins a 1.702, xifra que representa una baixada interanual de l'1,6%.

 

Finalment, l'economia catalana ha tancat el 2022 amb “bon ritme” i un creixement del producte interior brut (PIB) del 5,5%. Una xifra positiva que supera amb escreix les xifres precovid gràcies a la resiliència de l'economia catalana, que s’enfronta a una forta crisi energètica i, de retruc, a l’augment dels preus. Ara bé, per fer-hi front, Catalunya s’ha recolzat en tres pilars fonamentals: la resiliència del consum de les llars tot i la pèrdua real dels salaris, la forta recuperació del turisme estranger i l’increment intens de les exportacions de béns.