Orient Hontai tanca la compra del 53,5% d'Imagina

La firma xinesa passa a ser l'accionista majoritària acompanyada de WPP i dels fundadors Tatxo Benet i Jaume Roures

Jaume Roures és accionista majoritari a Mediapro
Jaume Roures és accionista majoritari a Mediapro

Imagina Media Audiovisual i Orient Hontai Capital han fet efectiu l'acord en virtut del qual el grup xinès adquireix el 53,5% d'Imagina. Així, la firma xinesa passa a ser l'accionista majoritari del grup català, que també compta entre els propietaris amb WPP, amb un 22,5%, i amb els socis fundadors, Tatxo Benet (12%) i Jaume Roures (12%). Des d'Imagina s'indica que la direcció no experimentarà cap canvi i seguirà en mans de Roures i Benet. L'operació es va acordar el febrer del 2018 i situa el valor corporatiu d'Imagina en 1.900 milions d'euros, segons s'indica des de la mateixa empresa.

Actualment Imagina produeix, total o parcialment, 13 lligues nacionals i és proveïdor habitual de competicions com la Champions o l'Europa League. Recentment s'ha adjudicat els drets de la UEFA Champions League per a les pròximes tres temporades, l'explotació dels drets de la Lliga espanyola en establiments públics, els drets de la Ligue 1 (França) i la comercialització dels drets internacionals de la Liga espanyola, entre d'altres.

Més info: Mediapro negocia la venda de la majoria del negoci a un grup xinès

Els projectes en marxa de la divisió de continguts inclouen produccions per a HBO, Netflix, Amazon, Turner, Fox o DirecTV, amb creadors com Ran Tellem, David Simon, Daniel Calparsoro, Paolo Sorrentino o Daniel Écija.

Des de la firma s'indica que l'operació que ara es tanca permetrà a Imagina introduir tecnologia de producció audiovisual avançada a la Xina, i que obre noves perspectives per a la cooperació entre el país asiàtic, Espanya i l'Amèrica Llatina en camps com la tecnologia audiovisual, la producció de continguts o els intercanvis culturals i esportius, entre d'altres.

Avui et destaquem
Comentaris