Seat confirma la seva entrada a la Xina

La marca arriba al mercat asiàtic de la mà d'una 'joint venture' amb intenció d'investigar pel cotxe elèctric, autònom i connectat

An Jin, Jochem Heizmann i Luca de Meo pacten l'entrada de Seat a la Xina
An Jin, Jochem Heizmann i Luca de Meo pacten l'entrada de Seat a la Xina

Seat confirma la seva entrada a la Xina. La marca d'automòbils s'uneix a la joint venture del grup Volkswagen i Anhui Jianghuai Automobile al país asiàtic. Així, Seat arribarà al mercat xinès de la mà de JAC Volkswagen Automotive entre 2020 i 2021 i serà la firma del consorci que liderarà aquest projecte, segons ha informat l'empresa.

Aquest acord s'ha subscrit per part del president de la companyia de Martorell, Luca de Meo, així com del president de Volkswagen Group a la Xina, Jochem Heizmann, i del president de JAC, An Jin, en presència de la cancellera alemanya, Angela Merkel, i del premier xinès, Li Keqiang.

Els directius de Seat, Volkswagen i Anhui durant la signatura del pacte a la Xina

Els directius de Seat, Volkswagen i Anhui durant la signatura del pacte a la Xina | VW

D'aquesta forma, Seat passarà a formar part de l'accionariat d'aquesta empresa conjunta a la Xina, la qual cosa permetrà la introducció de la marca Seat al mercat xinès. Davant aquest acord, el president de Seat ha afirmat que la participació de la marca en aquesta nova fase representa una "fita" per al fabricant de Martorell.

"Avui és un dia que passarà a la història, ja que obrim una nova etapa que permetrà globalitzar la marca i impulsar el desenvolupament del vehicle elèctric", ha afirmat. Així mateix, De Meo ha apuntat que la Xina ofereix "moltes oportunitats" per a la seva empresa, al mateix temps que ha destacat que aquesta aportarà solucions de mobilitat concordes a les necessitats dels clients. En aquesta línia, ha assenyalat que per a Seat també és una oportunitat per aprendre de les tendències de futur que s'estan desenvolupant a la Xina.

Com a part d'aquest acord, Seat, juntament amb Volkswagen Group a la Xina i JAC, engegarà un centre d'R+D a la Xina que es dedicarà principalment al vehicle elèctric, així com a la connectivitat i al cotxe autònom, així com a components i tecnologies.

Aquesta nova instal·lació de Recerca i Desenvolupament està previst que comenci a operar el 2021, mentre que l'estimació és que aquesta joint venture llanci una nova plataforma especial per a vehicles elèctrics.

Més informació
Les vendes de Seat segueixen de rècord en rècord
Seat contractarà 250 treballadors més a la planta de Martorell
Seat s'instal·la en el rècord de vendes
Avui et destaquem
Comentaris