Corominas, Cornet i Parent, durant la presentació de la fira | Cedida
Corominas, Cornet i Parent, durant la presentació de la fira | Cedida

Arriba la segona edició del Inmotecnia Rent 2018

La fira busca mostrar mostrar als petits promotors com les noves tecnologies poden servir per incrementar la seva eficàcia

Inmotecnia Rent, saló de noves tecnologies per APIs, promotors i PIMES, celebrarà la seva segona edició els dies 23 i 24 de maig a Barcelona. La fira, que tindrà lloc en el Palau 1 de Fira de Barcelona, és una iniciativa del Col·lectiu API de Catalunya, amb el Saló RENT de París i el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, a través de Barcelona Meeting Point (BMP), la major Fira i Symposium Immobiliari d'Espanya amb una experiència de 21 anys.

Aquesta setmana, al Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), Jordi Cornet, delegat especial de l'Estat al CZFB i president de BMP; Ramon Corominas, vicepresident del col·lectiu API; i Hervé Parent, president de RealNewTech, han presentat la segona edició d’Inmotecnia Rent que aquest any canviarà la seva ubicació, respecte al 2017, per donar cabuda a l'augment de demanda d'espai d'exposició.

El 'proptech', un sector que l’any passat va créixer un 250%

El sector del proptech, que a escala mundial mou una inversió de més de 2.600 milions de dòlars, està en auge al nostre país i creix un ritme de vertigen. A 2017 va créixer un 250% i s'espera que l’acceleració sigui més brusca aquest 2018. Segons un estudi realitzat per Savills Aguirre Newman i Finnovating, el nombre d'empreses tecnològiques orientades a l'immobiliari ha passat de les 58, que hi havia a principis de març de 2017, a les 203 que hi ha ara. A més, el sector del proptech dóna ocupació a més de 5.000 professionals a Espanya.

Segons Cornet, “aquestes xifres donen bon compte de la importància del proptech com a sector d'activitat, unes xifres que estan d'acord amb la tendència de creixement que també impera en el sector immobiliari espanyol”. Cornet ha recordat que “l'any passat a Espanya es van obrir 10.627 empreses immobiliàries, financeres i asseguradores, una xifra un 29,7% superior a la de l'any anterior, segons l'INE". Cornet també ha destacat que al nostre país l'any passat es va tancar amb un total de 130.900 treballadors en el sector immobiliari, "xifra superior fins i tot als nivells de 2008, previs a la crisi econòmica, quan el mercat comptava amb 113.000 professionals, segons les dades de l'Enquesta de Població Activa”.

Les startups, protagonistes

Inmotecnia Rent 2018 comptarà amb una secció d’startups en la qual es donaran cita empreses de nova creació que presentaran serveis i productes tecnològics al servei del sector immobiliari. La Salle Technova organitzarà una zona d'exposició, on una sèrie de startups seleccionades presentaran les millors solucions i el millor talent vinculat als APIs. En aquest espai les startups tindran trobades privades amb inversors i podran presentar els seus projectes enfront d'emprenedors, empreses del sector o altres potencials partners.

El principal objectiu d’Inmotecnia Rent és mostrar als petits promotors, PIMES i agents immobiliaris de quina manera les noves tecnologies els poden servir per incrementar la seva eficàcia en màrqueting, comercialització, gestió d'edificis, urbanisme i arquitectura, anàlisi d'inversions… Les previsions de la present edició són aconseguir les 60 empreses participants, superant d'aquesta manera les 46 de l'any passat. Igualment s'espera l'assistència d'uns 1.600 visitants, un 20% més que l'any passat.

Speakers internacionals

Inmotecnia Rent també presentarà conferències en matèria de proptech: Ramon Corominas, vicepresident del col·lectiu API, ha afirmat que “hem fet un gran esforç per portar a Keynote Speakers de primera línia mundial i aquest any, a més, comptem amb dues sales simultànies de conferències amb sessions magistrals i tallers pràctics.
Participaran James Dearsley, CEO de The Digital Marketing Bureau i proptech influencer, Juan Merodio, blogger, speaker & international advisor en màrqueting i transformació digital en l’empresa; Godefroy Jordan, cofundador i CEO d’Smarthab; Silvia Leal, experta internacional en e-lideratge, transformació digital i innovació; o Mattew Ferrara, fotògraf i consultor.

Més Informació
El Consorci de la Zona Franca inicia el canvi cap a la indústria 4.0
La Zona Franca busca un nou responsable d'economia 4.0
FedEx obre un nou centre d’operacions a la Zona Franca
Avui et destaquem
Comentaris