Twitter ha presentat, davant d'un tribunal de l'estat de Delaware, una demanda contra Elon Musk amb l'objectiu d'obligar el fundador i conseller delegat de Tesla a comprometre's amb la seva oferta de compra, després de trencar l'acord entre les parts. "Musk aparentment creu que ell, a diferència de qualsevol altra part subjecta a la llei de contractes de Delaware, és lliure de canviar d'opinió, destrossar l'empresa, interrompre les operacions i destruir el valor dels accionistes", ha dit la companyia, segons ha recollit la cadena NBC News.
Les accions de Twitter van caure més del 7% després que Musk confirmés la seva intenció de rescindir el contracte de compra. Així, la companyia l'ha acusat de fer que el preu de les accions es desplomi. Ara, doncs, es preveu una llarga batalla judicial per determinar si Twitter pot obligar Musk a tancar el tracte i convertir-se en el propietari, o almenys aconseguir que pagui els 1.000 milions de dòlars (987 milions d'euros) establerts com a tarifa de ruptura a l'acord original, segons reporta la cadena CNN.
Després de no rebre resposta per part de la companyia, en demanar informació sobre el nombre de comptes falsos que es troben a la plataforma, així com la manera de l'empresa d'auditar i suspendre'ls, Musk va traslladar a Twitter que renunciava al contracte de compra de la xarxa social. Feia setmanes que el multimilionari qüestionava públicament les xifres de bots de Twitter, cosa que molts analistes van veure com un intent de fer caure el preu de les accions del gegant tecnològic.
A mitjans de maig, el magnat va decidir suspendre temporalment la compra de Twitter, pactada a finals del mes d'abril passat per uns 44.000 milions de dòlars (42.156 milions d'euros), en espera de detalls que recolzessin el càlcul de la companyia que els comptes falsos representen menys del cinc per cent dels usuaris. Posteriorment, mitjançant una carta remesa a principis de juny pels advocats de Musk a la Comissió del Mercat de Valors (SEC) dels Estats Units, l'equip legal del multimilionari considerava la posició de Twitter un "incompliment substancial" de les seves obligacions en virtut de l’acord de fusió, i per això advertien que Elon Musk "es reserva tots els drets resultants, inclòs el seu dret a no consumar la transacció i el seu dret a rescindir l'acord de fusió".