Només l'11% dels editors de la Wikipedia són dones

L'enciclopèdia online vol reduir la "infrarrepresentació" femenina a la web amb activitats per combatre la divisió de gènere

Només el 22% de les biografies de la Wikipedia són de dones
Només el 22% de les biografies de la Wikipedia són de dones

La divisòria de gènere, per desgràcia, és present a molts sectors i també a l’enciclopèdia online Wikipedia. Segons un estudi de la Fundació Wikimedia, el portal només compta amb un 11% de dones per editar el seu contingut.

L’associació sense ànim de lucre també ha informat que la bretxa de gènere “està present a la Wikipedia” i és que el 22% de tots els articles biogràfics de l’enciclopèdia correspon a dones, davant al 78% que tracten sobre homes. En aquest sentit, la Wikipedia considera que aquest biaix es deu a la “dificultat per trobar referències sobre dones” i a què “únicament el 15% de qui editen l’enciclopèdia digital són dones”.

Per aquest motiu, l’enciclopèdia online vol reduir la “infrarrepresentació” de les dones a la web a través de la celebració de diferents esdeveniments d’edició en els quals es treballarà sobre els aconseguiments de les dones en camps com la ciència o l’art i es donarà formació a futures editores.

D’altra banda, l’estudi de la Fundació Wikimedia també posa de manifest que els principals editors de Wikipedia són persones d’entre 25 i 44 anys i amb estudis universitaris o superiors.

Més informació
La Xina prepara la seva pròpia Wikipedia
Viquipèdia, el paradigma del 'crowdsourcing'
Wikipedia vol "un món amb accés il·limitat al coneixement"
Avui et destaquem
Comentaris