Inversions de la Unió Europea en projectes estratègics: una visió des de Catalunya

Dijous, 13 de Juny de 09:15 a 18:00

La Representació de la Comissió Europea a Barcelona i la Generalitat de Catalunya organitzen la conferència Inversions de la Unió Europea en projectes estratègics: una visió des de Catalunya per presentar els grans projectes i infraestructures d’innovació de Catalunya que han rebut, o aspiren a rebre, suport i finançament de la Unió Europea i que destaquen no només pel seu caràcter punter, sinó també pel fet de contribuir a donar resposta als reptes estratègics que afronta la Unió Europea.

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, inaugurarà l’acte juntament amb Xavier Prats i Monné, president del Patronat de la Fundació de Gestió Sanitària de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau; i Rebeca Torró Soler, secretària d'estat d’Indústria del Govern d'Espanya. El vicepresident de la Comissió Europea Maroš Šefčovič hi intervindrà a través d’un missatge de vídeo. L’exprimer ministre italià, president de l’Institut Jacques Delors i autor de l’informe sobre el futur del mercat únic europeu Much more than a marketEnrico Letta, pronunciarà el discurs inaugural.

Durant la jornada es donarà veu als protagonistes de diferents projectes de tres sectors estratègics: economia verda, digitalització i salut. Entre els projectes que es presentaran hi ha el Sincrotró ALBA, el Superordinador MareNostrum, el Centre de Teràpies Avançades i Emergents de Catalunya (CTAEC) i Fusion for Energy. La jornada permetrà posar en valor la contribució dels ecosistemes industrials i d’innovació al projecte europeu i identificar els reptes que aquests sectors afronten, als quals la nova Comissió Europea haurà de donar resposta en la nova legislatura 2024-2029.

  

Dades

Data: Dijous, 13 de Juny de 09:15 a 18:00

Localitat: Barcelona

Adreça: Carrer de Sant Antoni Maria Claret 167

Preu: Gratuït

Organitza: Comissió Europea i Generalitat de Catalunya

Afegeix-ho al calendari

Més informació aquí.