La constel·lació de la cuina gironina

L'Any de la Gastronomia de la Costa Brava i el Pirineu de Girona està a punt de culminar, i ho farà, aquest dimecres, amb la celebració, a casa nostra, de la gala de la Guia Michelin d'Espanya i Portugal 2017. Més enllà del nombre d'estrelles que es concedeixin, de quants establiments obtinguin l'anhelada insígnia i de quants cuiners assoleixin el seu somni, la demarcació de Girona farà brillar la seva gastronomia, la seva cuina, el seu paisatge i el tarannà de la seva gent en una cita molt especial.

Des de la Diputació de Girona i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona entenem que aquesta és una fita cabdal per valorar la cuina tradicional de tota la vida i projectar l'excel·lent cuina d'avantguarda que es practica al territori des de fa anys i que té en Ferran Adrià i Joan Roca els seus estendards. Volem que es reconegui la tasca dels cuiners gironins distingits amb prestigiosos guardons gastronòmics que vetllen per la cuina local; que es valori l'esforç de base que realitzen en la formació de professionals les escoles d'hostaleria, i en especial la de Girona, que enguany compleix 50 anys; homenatjar els col·lectius de cuina per la seva tasca en l'àmbit de la conservació, investigació i difusió, i també volem agrair als productors agroalimentaris gironins la delicadesa i el tracte que ofereixen als nostres productes.

Els beneficis que el territori percebrà en acollir la gala de la Guia Michelin són una obvietat. En termes econòmics, s'accionarà el sector dels serveis i es reactivarà turísticament la destinació; en termes d'identitat, creixerà el sentiment d'orgull i d'autoestima dels gironins i del sector de l'hostaleria, i en termes de projecció i notorietat, millorarà la imatge i el posicionament de la marca Costa Brava com a destinació gastronòmica.

La consecució d'aquest esdeveniment és fruit de les 17 estrelles Michelin que els restaurants del territori ostenten i d'un intens treball dut a terme de manera conjunta entre entitats públiques i privades vinculades als sectors del turisme i l'hostaleria en el darrer any. A tot això cal sumar-hi la tasca que des de fa cinc anys s'està desenvolupant per potenciar la gastronomia i l'enologia des de el vessant turístic, amb actuacions tan concretes com ara la creació del Club de Màrqueting d'Enogastronomia i el Club de Màrqueting de la Ruta del Vi DO Empordà, que contribueixen a estructurar l'oferta existent; la participació en fires i mostres especialitzades de producte i turisme, nacionals i internacionals; la creació d'un segell de qualitat alimentari, Girona Excel·lent, que reconeix els millors productes agroalimentaris de la demarcació; l'edició de material promocional específic; el llançament de campanyes de comunicació, i el suport a projectes relacionats amb la divulgació, la innovació i l'alimentació saludable i sostenible, entre d'altres.

Així mateix, és just valorar la predisposició plausible que sempre mostren figures com és ara Ferran Adrià, Joan Roca, Paco Pérez, Fina Puigdevall, així com tants altres joves cuiners gironins, per participar en accions promocionals concebudes per potenciar i amplificar la imatge de la demarcació de Girona com a destinació enogastronòmica. Tots ells han esdevingut ambaixadors de la nostra terra.

Sabem que el gremi de la restauració és generós i solidari; que el treball en equip és la clau de tot, i que en aquesta ocasió que ens brinda la gala de la Guia Michelin cal que fem pinya per seguir impulsant el moviment de la gastronomia catalana que tan lentament s'ha cuinat a casa nostra.

Avui et destaquem
El més llegit