"Bienvenidos"

Ara fa un any VIA Empresa publicava el seu Manifest, una declaració de principis i d'intencions cap a vosaltres, lectors, que durant aquests ja sis anys d'història ens ha guiat fent realitat aquest diari. Aquell text, que durant mesos ha estat fixat al timeline de Laia Corbella -primera directora d'aquest diari i en bona part artífex del bon rotllo que sempre hem transmés- comença dient que som "el mitjà digital empresarial de Catalunya". I això avui no canvia.

Més info: Neix 'VIA Empresa' en castellà

Si més no, ara aquesta realitat emprenedora que domina l'Arc Mediterrani s'explicarà en llengua espanyola (o en castellà) gràcies al patrocini d’Ibercaja perquè el que tenim entre mans és tan gran que és una pena no poder compartir-ho amb molts més lectors. Sabeu quan estem tan feliços que només volem compartir-ho amb la resta, fent-los partícips de tot el que passa al nostre voltant? Doncs és una miqueta el que sempre hem sentit a la redacció d'aquest humil mitjà. Tenim històries gegants de petits emprenedors relatades en primera persona; negocis sorprenents contats fil per randa amb carinyo i professionalitat en una entrevista que no té pressa, que té calma; articles de gurús (i amics) del nostre temps com Josep M. Ganyet o Genís Roca, reivindicacions amb entitat pròpia com les de Xavier Ferràs, Oriol Amat, Anna Gener, Santiago Niño-Becerra, Mar Alarcón, Antoni Garrell, Núria Boladeras, José Maria Gay de Liébana, Stephanie Marko, Gemma Cernuda, Enric Llarch, Susana Lluna, Oriol López, Joan Majó, Francesc Quer, Francesc Reguant, Guayente Sanmartin, Jordi Tarragona, Amadeo Arderiu, Marc Argemí... l'etcètera és etern i difícilment seleccionable però, és que VIA Empresa és tantes coses!

"Sabeu quan estem tan feliços que només volem compartir-ho amb la resta, fent-los partícips de tot el que passa al nostre voltant? Doncs és una miqueta el que sempre hem sentit a la redacció d'aquest humil mitjà"

Fer el pas a traduir al castellà els nostres continguts també és un pas endavant, en som conscients. Però paga la pena difondre i valorar el teixit empresarial català i l'Arc Mediterrani, sempre sense perdre mai eixe nord i melic que és Catalunya, on va nèixer aquest mitjà que lluita cada dia per construir els millors relats sobre negocis, innovació i startups, apostant per la microeconomia sense oblidar el context i "on la comprensió és igual de valuosa que la notícia".

Nosaltres no volem clics, volem que ens dediqueu minuts, que descobriu la nostra nova forma de contar-vos l'economia, amb pausa i rigor, sense presses, buscant l'anàlisi reposat del que ocorre a casa nostra per entendre el món econòmic amb paraules planeres, senzilles, res grandiloqüents. Si hi ha un verb fàcil, nosaltres el trobarem perquè respectem el lector per davant de tot. És el nostre compromís. En català i ara, i sempre, en castellà. Bienvenidos.

Avui et destaquem
Comentaris