Barcelona i València, de la mà contra el frau

L'Agència Valenciana Antifrau treballarà amb l'ajuntament barceloní per optimitzar els recursos públics i millorar els seus serveis

Llinars i Asens, en la signatura del conveni | Cedida Llinars i Asens, en la signatura del conveni | Cedida

L'Ajuntament de Barcelona i l'Agència Valenciana Antifrau han signat aquest divendres un conveni per crear un marc estable de comunicació per compartir coneixement i experiències en la lluita contra el frau i la corrupció, que servirà per a millorar objectius, optimitzar els recursos públics i millorar el servei que s'ofereix a la ciutadania.

L'Agència Valenciana, creada el novembre de 2016, és un instrument de prevenció, investigació i combat del frau i la corrupció, amb capacitat per a protegir les persones denunciants i adscrita a les Corts Valencianes. Es va crear per a l'impuls de la integritat i l'ètica pública, i per al foment d'una cultura de bones pràctiques i de rebuig al frau i la corrupció en el disseny, execució i avaluació de les polítiques públiques i en la gestió dels recursos públics.

La seua finalitat primordial és enfortir l'actuació de les institucions públiques valencianes per a evitar que es produïsca un deteriorament moral i un empobriment econòmic que redunde en perjudici de la ciutadania valenciana.

En la trobada d'aquest divendres el tinent d'alcaldia de Drets de Ciutadania, Transparència i Participació, Jaume Asens i el director de l'Agència Valenciana Antifrau, Joan Llinares, han signat el conveni que permetrà avançar en el compliment dels objectius d'interès comú en matèria de prevenció i lluita contra el frau i la corrupció. "Avui és un dia important per la lluita contra la corrupció perquè ens dotem d'un marc d'actuació que ens ha de permetre aprofundir en els mecanismes de bon govern i, sobretot, ampliar la xarxa d'administracions compromeses amb la transparència. És un orgull fer xarxa amb un referent com Joan Llinares i l'Oficina Antifrau Valenciana que dirigeix", ha explicat Asens durant la signatura.

L'Ajuntament de Barcelona, en compliment amb el compromís de posar en marxa mesures per millorar la confiança de les persones en les institucions i els seus representants, va posar en marxa la Bústia Ètica de Bon Govern, un canal segur de denúncies ciutadanes contra la corrupció o altres pràctiques lesives per al bon govern de la ciutat de Barcelona.

La bústia, gestionada per l'Oficina per la Transparència i les Bones Pràctiques (OTBP), permet a la ciutadania i al personal municipal posar en coneixement de l'Ajuntament aquelles conductes que poden resultar contràries a dret i als principis ètics i de conducta, garantint la confidencialitat, l'anonimat i la indemnitat del comunicador. La bústia ètica es va posar en marxa amb la col·laboració entre l'Ajuntament i Xnet, i ha estat replicada primer per l'oficina Antifrau de Catalunya i, posteriorment, per l'Agència Valenciana Antifrau.

Més informació
La hisenda catalana fa aflorar 196,8 MEUR de frau fiscal
Oriol Amat: "En els països mediterranis surt molt barat cometre frau"
Espanya, al pòdium del frau fiscal
Avui et destaquem
El més llegit