La Fallera Calavera, premiada per fomentar el català

L'editorial Zombi Paella de jocs de cartes rep el premi Llengua Nacional ferm pel seu compromís amb la llengua i cultura valenciana

L'entrega del primer Premi Llengua Nacional, l'any 2018 | Cedida L'entrega del primer Premi Llengua Nacional, l'any 2018 | Cedida

L'editorial de jocs Zombi Paella ha estat premiada per la seva tasca de difusió del català pel joc de cartes La Fallera Calavera -que ja té a la venda la segona part del joc-, publicat exclusivament en valencià i que ja ha venut més de 22.000 unitats, segons han informat en un comunicat.

Més info: La Fallera Calavera, la carta guanyadora del folklore valencià

La companyia ha rebut el premi Llengua Nacional, que arrenca aquest 2018 i tindrà una periodicitat anual. L'objectiu del guardó és reconèixer projectes empresarials que mostrin un compromís ferm amb el català i que contribueixin a l’extensió de l’ús de la llengua. Les petites empreses i cooperatives que hi participen, no poden superar els 10 treballadors.

Aquest projecte editorial desenvolupa des de 2014 jocs de taula va ser creat per Enric Aguilar i, segons expliquen, neix de l’èxit de la seva primera baralla de cartes: La Fallera Calavera. Publicat en 2014, aquest joc s’ha convertit en tot un fenomen a les comarques valencianes. El joc no només està publicat exclusivament en valencià, sinó que gira en torn a elements del folklore, la mitologia i la cultura popular valenciana. Tots ells barrejats amb una estètica gòtica i la temàtica zombi.

Actualment es realitzen desenes de tornejos cada any on els participants intenten aconseguir cartes exclusives del joc, destinats a personatges tan variats com Ausiàs March o el DJ valencià Chimo Bayo.

Recentment, Zombi Paella ha publicat Alakazum! Bruixes i tradicions, joc en què una bruixa valenciana, una catalana, una gallega, una andalusa i una basca s’enfronten amb les seves tradicions als costums invasors d’Estats Units, com el Black Friday, Halloween o el Fast Food. Aquest darrer joc de cartes també incorpora el gallec i l’euskera, entre altres idiomes.

Més informació
El trencaclosques casteller de Tiger vulnera la llei catalana
La Plataforma per la Llengua demana a Consum l’etiquetatge en valencià
Avui et destaquem
El més llegit