Les ciutats camimen cap a un model més sostenible. També l'emprenedoria | @TransitValencia
Les ciutats camimen cap a un model més sostenible. També l'emprenedoria | @TransitValencia

Frenar el canvi climàtic, l’impuls emprenedor dels valencians

El 2 de juliol es presentarà l'anàlisi del desenvolupament de projectes d'emprenedoria verda que s'han posat en marxa al País Valencià

La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball impulsarà l'emprenedoria verda i una xarxa d'assessorament i mentoria a emprenedors per a donar suport a l'ecosistema emprenedor i que la crisi de la COVID-19 es convertisca en una oportunitat d'emprendre escometent el repte de la digitalització i el desenvolupament sostenible.

El conseller de l'àrea Rafa Climent ha convocat una reunió del Consell Valencià de l'Emprenedor per a analitzar com està afectant la crisi de la COVID-19 a l'ecosistema emprenedor valencià i quines mesures es poden articular, en el marc de desenvolupament del Pla Estratègic de l'Emprenedoria 2019-2023. En ella ha explicat que "la lluita contra el canvi climàtic obri la porta a la creació de nombroses iniciatives econòmiques que aprofiten els projectes i recursos que vindran de la UE, que tenen aquesta premissa com a bàsica".

Tanmateix el conseller ha apostat per "una intensa cooperació entre la Generalitat i l'ecosistema emprenedor amb la finalitat de revisar i adaptar les nostres polítiques, sobretot el Pla Estratègic de l'Emprenedoria 2019-2023, a l'aplicació i consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible". En aquest sentit, ha destacat que, en 2019, el Pla Estratègic de l'Emprenedoria, en el qual intervenen 17 òrgans gestors de la Generalitat, tenia 105 milions pressupostats, dels quals s'han executat 75 milions. En concret, les accions de la Conselleria d'Economia s'han executat al 94%.

Emprenedoria verda i Xarxa Amés

La Conselleria ha realitzat una anàlisi del desenvolupament de projectes d'emprenedoria verda que es presentarà el pròxim 2 de juliol. Per a aquesta anàlisi s'han realitzat més de 200 enquestes, més de 30 entrevistes i 2 sessions de diàleg i participació amb persones emprenedores i personal tècnic de l'Administració, el que permetrà adequar la planificació estratègica en matèria d'emprenedoria de la Generalitat per a respondre al pacte verd promogut per Europa i accedir als seus recursos.

L'estratègia valenciana vol respondre al pacte verd promogut per Europa i accedir als seus recursos 

A través de la Xarxa Amés es pretén desenvolupar un primer punt d'atenció a les persones emprenedores i, per tant, avaluar la maduresa dels projectes emprenedors i dirigir-los als centres de gestió o agents de l'ecosistema, en funció de les característiques d'aquests, a manera de finestreta única que avalue de forma integra i preliminar aquests projectes.

A més, aquesta Xarxa pretén prestarà servei d'assessorament i mentoria a aquells projectes emprenedors, convencionals i startups que destaquen pel seu triple impacte, social, econòmic i ambiental, amb una forta orientació a Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per a avançar en el desenvolupament de models de negoci que complisquen els criteris de l'economia sostenible.

Igualment, aquesta xarxa servirà com a element de suport físic del Canal d'accés únic, que serà la plataforma digital que posarà en contacte tot l'ecosistema emprenedor i que servirà per a reforçar actuacions territorials en àmbit rural. Aquest projecte es troba en aquest moment en desenvolupament, i es realitzaran accions pilot a partir de setembre.

Més informació
Barcelona, capital de l'emprenedoria verda
Avui et destaquem
El més llegit