València, ciutat més saludable del món

Per segon any consecutiu, la ciutat del Túria guanya aquest prestigiós guardó

Valencia, ciudad más saludable del mundo | iStock Valencia, ciudad más saludable del mundo | iStock

València ha tornat a ser nomenada la ciutat més saludable del món segons Money.co.uk, una prestigiosa consultora de productes financers. Per segon any consecutiu els resultats d'aquest estudi han tornat a coronar la capital del Túria per ser la que cuida millor la salut dels habitants i dels turistes.

Aquest estudi ha tingut en compte factors fonamentals que contribueixen a un estil de vida saludable com ara: nivells d'obesitat, esperança de vida, nivells de contaminació, atenció sanitària, seguretat, índex de criminalitat i hores de llum solar. A més, aquest any han afegit altres característiques com ara: nombre de sanitaris per cada 100.000 habitants, despesa sanitària, percentatge de la població amb accés a ajudes sanitàries i la prevalença de trastorns mentals i per consum de substàncies.

Entre les principals característiques guanyadores de València, destaca la llum del sol i el clima, una gastronomia sostenible, baixos índexs de contaminació, llarga esperança de vida i també és considerada com una de les ciutats més segures i que té una taxa més baixa de criminalitat del món.

Més informació
València, nova Capital Europea del Turisme Intel·ligent 2022
València, la primera ciutat en calcular la seva petjada hídrica
Avui et destaquem
El més llegit