'Wikimarató' a la valenciana

A falta d'una accepció pròpia, Las Naves de València crearà contingut a l'enciclopèdia col·laborativa sobre la categoria social de la innovació

Centre d'innovació Las Naves de València | Ajuntament de València Centre d'innovació Las Naves de València | Ajuntament de València

Què és la innovació no tecnològica? Actualment no existeix accepció pròpia a la Wikipedia i crear-la i engrandir-la és un dels propòsits de Las Naves, el centre d'innovació urbana de València. Amb aquest objectiu, aquest divendres 10 de juliol el centre d'innovació l'Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV), juntament amb l'associació Wikipedistas valencians, coordinaran una jornada per a editar i publicar articles sobre “innovació no tecnològica” en l'enciclopèdia online. 

Explicar en què consisteix i fer-hi créixer els projectes vinculats és un dels propòsits del centre d'innovació urbana valencià que ja compta amb diversos exemples, com el projecte Inclou-met, que assegura el retorn social dels projectes culturals cap a una metodologia de treball inclusiu; o el projecte Club de lectura fàcil, un laboratori impulsat a través de la xarxa #ConnectaCultura que pretén apropar la lectura a les persones amb discapacitat intel·lectual, persones grans, immigrants o amb dificultats d'aprenentatge. 

Un altre exemple és el projecte Patis vius, patis coeducatius, basat en la tesi doctoral de Sandra Molines, professora de Florida Universitària, una invitació a reflexionar sobre el que ocorre als patis escolars des de la perspectiva feminista, però també una finestra oberta a noves maneres de jugar i educar més equitativa. El projecte pretén ser un instrument que convide a la reflexió de tota la comunitat educativa (professorat, alumnat i famílies) sobre el que ocorre als seus patis escolars, ja que en ells es comencen a sembrar les desigualtats de gènere entre xiquetes i xiquets.

En definitiva, són tots projectes vinculats al disseny social, la governança o pobresa energètica, entre altres, i estan integrades en aquesta nova categoria que es vol impulsar. Per fer-ho, en la mateixa jornada de divendres 10 de juliol a València hi haurà un taller a càrrec dels editors Francesc Fort i Francesc Guillem, a més d'una “Wikimarató”, una trobada entre públic general i wikipedistes per a enriquir la Wikipedia amb conceptes de innovació no tecnològica.

El regidor d'Innovació de l'Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha manifestat que “volem que puga ser consultada la més gran quantitat possible de coneixement sobre el món de la innovació no tecnològica”. L'objectiu és posar a l'abast de la societat referents que faciliten la transmissió de coneixements així com conceptes relacionats amb la innovació, que estaran especialment enfocats en els sectors estratègics que es treballen des del centre d'innovació Las Naves per a aconseguir “una ciutat més saludable, sostenible, compartida i emprenedora”.


 

 

Més informació
Missions València 2030, el projecte per la innovació local
València, Barcelona i Madrid uneixen centres d'innovació
Amb la innovació en el vocabulari
Avui et destaquem
El més llegit