Els 10 principals aeroports europeus

Tot i els múltiples problemes viscuts aquest estiu, l'Aeroport de Barcelona es consolida entre els més importants del continent

L'Aeroport de Barcelona El Prat
L'Aeroport de Barcelona El Prat

Ni els conflictes laborals ni els polítics han impedit que l’Aeroport de Barcelona s’acomodi entre els 10 primers d’Europa. Així ho indica l’anàlisi periòdica de RoutesOnline un cop tancat el mes d’agost, un període sempre determinant en una infraestructura d’aquest tipus. Per capacitat disponible de seients, l’aeroport londinenc de Heathrow segueix sent el primer d’Europa, seguit pel Charles de Gaulle de París i l’Ataturk d’Istanbul. El Prat és setè just per darrere de Barajas.

Frankfurt i Amsterdam encara s’interposen entre el podi i els dos principals aeroports de l’Estat; mentre que Munic, Londres-Gatwick i Roma-Fiumicino completen el Top 10.

Top10 Aeroports

Font: Routesonline

Ryanair, l’estrella de l’estiu

L’anàlisi de RoutesOnline també mostra les aerolínies més actives. Aquest agost, Ryanair és la companyia que més quota de mercat ha assolit al continent europeu, fregant un 10%. EasyJet (6,52%) i Turkish Airlines (5,61%) hi van al darrere en una classificació on Vueling arriba al vuitè lloc amb un 2,86%.

Top10 Aerolinies

Font: Routesonline

Més informació
L'arbitratge que ha posat fi a la vaga però no al conflicte
El Prat és 12 cops més rendible que Barajas
Eulen farà vaga per reclamar que l'empresa compleixi el laude
Avui et destaquem
Comentaris