Les empreses amb més bon govern

CaixaBank és la primera catalana amb millors pràctiques en responsabilitat social

Edificis corporatius de CaixaBank a Barcelona
Edificis corporatius de CaixaBank a Barcelona

Tenir bon govern no és només cosa de la política sinó també de les empreses. Així ho posa de manifest el monitor empresarial de reputació corporativa (Merco) que avalua "les millors pràctiques en responsabilitat social i bon govern corporatiu del país" a partir de l'ànalisi de prop d'una vintena de variables.

A la classificació es té en compte l'opinió dels directius de les principals empreses, una mostra dels ciutadans, experts en ONG, RSC, associacions de consumidors, analistes financers, periodistes econòmics, sindicats, community managers i líders d'opinió, entre d'altres.

Les cinc primeres són La Once (i la seva fundació), Mercadona, Inditex, CaixaBank i Mapfre. Per aquest ordre. Completen el Top 10: BBVA, Iberdrola, Repsol, Ikea i Mútua Madrileña. No sorprèn tampoc la més que meritòria posició de La Fageda que ha passat de la 20 a la 16 i es mou així entre gegants.

Per sectors, Garrigues (advocats), Danone (alimentació), Ibedrola (energia), Telefónica (telecomunicacions), Siemens (tecnològic), Google (internet), Grupo Planeta (mitjans de comunicació), Mahou San Miguel (begudes), Inditex (moda), Apple (electrònica) o Microsoft (informàtica), entre d'altres.

Més informació
Les principals preocupacions dels CEOs
Les empreses més valuoses del món
Els perfils IT més demandats
Avui et destaquem
Comentaris