Les 20 millors ciutats del món per les start-ups

Silicon Valley segueix sent indiscutiblement la ciutat de referència per al món de les start-ups

Silicon Valley és la capital mundial de les start-ups
Silicon Valley és la capital mundial de les start-ups

Start-up és una paraula de moda. Els emprenedors guanyen cada dia més força per ser els herois del moment, però no és igual de senzill crear amb èxit un nou projecte. La ciutat i l'entorn on es realitza hi té molt a dir. Tot i els esforços per convertir-se en un pol d'emprenedoria, el cert és que Barcelona encara no forma part de les 20 millors ciutats del món per a les start-ups. Segons el 2015 Global Startup Ecosystem Ranking, elaborat per Compass, els Estats Units amb Silicon Valley al capdavant segueixen sent l'entorn més favorable.

L'estudi, que a causa de la incapacitat per recollir dades fruit de les barreres lingüístiques exclou les ciutats de la Xina, Taiwan, el Japó i Corea del Sud; pren com a referència cinc paràmetres bàsics. Performance, funding, market reach, talent i startup experience serveixen per mantenir Silicon Valley al capdavant de l'imaginari mundial d'start-ups. Nova York, Los Angeles i Boston van per darrere; i Tel Aviv tanca el Top 5. Respecte el darrer rànquing, només hi ha una novetat entre les millors 20 ciutats. Es tracta d'Austin, que arriba directament al lloc número 14. 

Aquest estudi es basa en dades sobre 11.000 start-ups arreu del món i més de 200 entrevistes amb emprenedors. Els resultat són les 20 millors ciutats del món per a les start-ups. 

 

Avui et destaquem
Comentaris