Els països amb més bona fama

El Canadà, Suïssa i Suècia lideren un rànquing on Espanya remunta quatre posicions i arriba al 13è lloc

El Canadà és el país amb més bona reputació del món
El Canadà és el país amb més bona reputació del món

En un món d’aparences la reputació ho és tot. També els països són esclaus de la seva marca i gaudir de bona imatge pot ser molt útil en molts àmbits. Això és el que intenta mesurar anualment el Country RepTrak que elabora el Reputation Institute. En l’edició 2017, el Canadà li pren el primer lloc a Suècia, que cau a la tercera posició i es veu superada també per Suïssa. D’entre els 20 països amb més bona fama, Espanya és el que guanya més posicions i passa del 17è al 13è lloc.

Però què significa tenir bona fama? La classificació té en compte multitud d’indicadors que, tots plegats, conformen la bona reputació del país. Qüestions com la seguretat, l’ètica, l’eficiència governamental o el progrés social i les polítiques econòmiques en són alguns. En el cas d’Espanya, segons el Reputation Institute la millora de la seva imatge s’explica per la recuperació econòmica i per l’estabilitat política després de les diverses eleccions generals viscudes els darrers mesos.

L’efecte Trump

El país que pateix un major descens de reputació són els Estats Units. Contràriament als seus veïns nord-americans del Canadà, els estatunidencs perden fins a 8 punts respecte el rànquing del 2016 i s’enfonsen fins a la 38a posició, just per darrere de Mèxic. Precisament els mexicans han millorat la percepció que tenen d’ells els ciutadans dels Estats Units. El motiu? Segons el Country RepTrak, les amenaces de Trump de construir un mur i les desqualificacions cap als mexicans han generat una onada de simpatia cap als seus veïns de la frontera sud.

country reptrak

Més informació
Les amistats de Don Jr
13 coses que he après amb ’13 reasons why’
"Tenir una empresa sense marge no té sentit"
Avui et destaquem
Comentaris (1)
Grapallut
L'estudi ha de ser d'una seriositat a prova de bomba. No hi cap dubte que la qualitat democràtica, la manca de corrupció, l’eficiència governamental i el progrés social fonamenten l'excel.lent imatge d'Espanya.