Les economies que creixen més ràpidament

Etiòpia, Uzbekistan i el Nepal són els països amb una perspectiva d'augment del PIB més elevada per al 2017

Etiòpia és el país amb una millor expectativa de creixement del PIB
Etiòpia és el país amb una millor expectativa de creixement del PIB

Mentre la previsió de creixement de l’economia mundial per al 2017 amb prou feines supera el 2%, hi ha economies que han posat el turbo. És el cas d’Etiòpia, el país que experimentarà un major increment del PIB aquest any segons les previsions del World Bank Group recollides al Global Economic Prospects. El seu 8,3% previst de creixement només el poden seguir de prop l’Uzbekistan (7,6%) i el Nepal (7,5%).

L’important pla d’infraestructures (i l’evident efecte matemàtic que fa partir d’un nivell inicial més baix) és el que dispara l’índex de creixement econòmic previst a Etiòpia. Tot i així, el mateix estudi alerta que tot plegat ha fet augmentar el deute públic del país més d’un 10% des del 2014, situant-se ja per sobre del 50% del PIB del país. De fet, aquesta tendència a elevar el deute públic és habitual entre diverses economies emergents, fet que preocupa els autors de l’informe.

En el cas de l’Uzbekistan, el creixement econòmic s’explica per l’augment del preu del petroli, una major estabilitat financera i una important millora de les relacions comercials amb la zona euro.

 

 

 

Més informació
Les marques amb més bona reputació
Els països amb més bona fama
Catalunya, la 3a autonomia que més recursos aporta
Avui et destaquem
Comentaris