Un 25% de les persones ateses als Serveis Locals d'Ocupació troben feina

La meitat dels aturats sol·liciten ajuda als serveis gestionats per la Diputació de Barcelona, que tenen un cost de 19 euros per habitant

Treballadora i usuària en un dels Serveis Locals d'Ocupació
Treballadora i usuària en un dels Serveis Locals d'Ocupació

Una de cada quatre persones ateses als Serveis Locals d’Ocupació (SLO) de la Diputació de Barcelona s’insereixen al mercat laboral. A més, la meitat de les persones aturades acudeixen a aquests dispositius i els valoren positivament, amb una puntuació de 8,7 sobre 10. D’altra banda, els SLO tenen un cost per habitant de 19 euros, una xifra inferior a la majoria de serveis públics municipals.

Aquestes dades es desprenen dels resultats dels Cercles de Comparació Intermunicipal (CCI), presentats pel vicepresident segon de la diputació, Marc Castells. Castells ha destacat els serveis oferts pels 150 dispositius municipals o supramunicipals de la Xarxa Xaloc.

Des de la crisi econòmica, els serveis d’ocupació han percebut una reducció de fins a 24 punts del nombre de persones ateses, una davallada que s’ha mantingut fins al 2016, quan s’ha produït un petit repunt. Aquest fet, segons la Diputació de Barcelona, es deu a la precarietat de les ofertes del mercat de treball, que provocarien que la ciutadania busqui sortides alternatives constantment per millorar la seva situació laboral i, per tant, torni a acudir a la Xarxa Xaloc.

Les dades presentades també posen de manifest que gairebé la meitat de les ofertes que es gestionen als SLO es cobreixen, tot i que s’ha produït una certa disminució. Tot i això, un dels reptes pendents encara és satisfer la demanda de treballs qualificats, per la qual cosa els CCI demanen la col·laboració de les empreses. Actualment, només el 20% del teixit empresarial col·labora directament amb els serveis de la Xarxa Xaloc.

Els Cercles de Comparació Intermunicipal, impulsats i dinamitzats pel Servei de Programació de l’Àrea d’Hisenda, Recursos Interns i Noves Tecnologies de la Diputació de Barcelona, són un instrument de suport a l’avaluació i millora de la prestació i gestió dels serveis públics municipals.

Més informació
30.000 persones troben feina cada any amb els Serveis Locals d'Ocupació
El 60% de la població aturada és usuària d'un Servei Local d'Ocupació
Més de 22.000 llocs de feina a Barcelona
Avui et destaquem
Comentaris