947 milions d'euros per fomentar les polítiques socials

Els pressupostos pel 2018 augmenten un 1,12% respecte als d'aquest any i aposten pel desenvolupament econòmic del territori

La Diputació de Barcelona donarà sis milions d'euros per millorar el transport escolar | ACN
La Diputació de Barcelona donarà sis milions d'euros per millorar el transport escolar | ACN

La Diputació de Barcelona ha aprovat un pressupost de 947,3 milions d'euros de la corporació i dels organismes autònoms, societats mercantils i consorcis que en depenen. Els comptes per al 2018 han augmentat un 1,12% respecte del 2017 i tenen com a principals eixos les polítiques d'atenció a les persones, el territori i l'aposta pel desenvolupament econòmic. També es garanteix la prestació de serveis municipals de qualitat i dóna suport a la inversió per enfortir la suficiència financera dels municipis de la demarcació de Barcelona.

En l'àmbit de l'atenció a les persones, la corporació tornarà a impulsar el Pla de xoc contra la pobresa, dotat amb 15 milions d'euros, i continuarà apostant per ampliar i millorar programes com el Servei Local de Teleassistència, amb una dotació de 5,82 milions d'euros. A més també donarà suport al transport escolar (6 milions d'euros) i a les escoles bressol (24,8 milions d'euros), mitjançant les beques d'escolarització i el suport financer.

D'altra banda, i amb la voluntat de facilitar l'establiment d'un model territorial equilibrat i sostenible i de connectar tot el territori, la Diputació destinarà 50,8 milions d'euros a la millora de les carreteres locals. Al llarg de l'any que ve, l'entitat també promourà el programa d'arranjament d'habitatges (2 milions d'euros), els plans de prevenció d'incendis forestals (8,85 milions), les actuacions d'abastament d'aigua (4 milions) i l'aposta per les energies provinents de fonts renovables (1,5 milions). A més, invertirà en programes de trams urbans (2,5 milions) i cartografia municipal (2,31 milions).

La Diputació de Barcelona, presidida per Mercè Conesa, potencia un any més el suport directe a les entitats locals i rebran 272,27 milions d’euros | Òscar Ferrer (Diputació de Barcelona)
La Diputació, presidida per Mercè Conesa, potencia el suport directe a les entitats locals i rebran 272,27 MEUR | Ò. Ferrer (Diputació de Barcelona)

De cara al 2018, la Diputació manté l'aposta ferma pel desenvolupament econòmic, que, amb una partida de 70,8 milions d'euros, impulsa prioritàriament l'estructura productiva local i el foment de l'ocupació. Mostra d'això és el Pla de modernització de polígons, presentat aquest any, i que té l'objectiu de modernitzar els polígons en matèria d'infraestructures, serveis, promoció i actuacions innovadores.

Suport a les entitats locals

En paral·lel a aquests eixos temàtics, la Diputació de Barcelona també potenciarà el suport directe a les entitats locals, que durant el 2018 rebran 272,27 milions d'euros, entre les transferències corrents i les de capital.

D'aquests, 199,2 milions d'euros estan consignats al Pla de Xarxa de Governs Locals, a través del Catàleg de Serveis, les Meses de Concertació i els Programes complementaris. Pel seu pes en el conjunt del pressupost i per l'abast territorial que té, aquest projecte continuarà sent, un any més, el principal instrument de concertació i cooperació amb els ens locals.

Més informació
Un 25% de les persones ateses als Serveis Locals d’Ocupació troben feina
Les comarques de Barcelona reben 4,7 milions de turistes
La majoria de catalans creu que el turisme és beneficiós
Avui et destaquem
Comentaris