L'elèctrica de Colau no és verda

Ecologistes i veïns critiquen Barcelona Energia per "enganyar" amb l'elèctrica pública perquè usa "energia negra" d'incineradora

Imatge promocional de Barcelona Energia
Imatge promocional de Barcelona Energia

Entitats ecologistes, veïnals i socials han criticat aquest dijous durament l'Ajuntament de Barcelona per suposadament incomplir el seu compromís de tendir al residu zero i reduir l'activitat de la planta incineradora de Tersa a Sant Adrià del Besòs, a més d'"enganyar" amb la nova empresa pública Barcelona Energia, que s'alimenta bàsicament d'aquesta incineradora i no pas d'energia verda.

Lamenten que se segueixi alimentant la planta del Besòs amb residus per produir electricitat i no es potenciïn les energies veritablement renovables

En un manifest titulat Gat per llebre, una trentena d'entitats de Barcelona, l'àrea metropolitana i tot Catalunya s'han oposat al fet que l'empresa elèctrica pública de la ciutat s'alimenti en més d'un 98% de l'energia produïda pels residus cremats amb gas natural a la incineradora del Besòs.

Pla mitjà de Jordi Vives i Silvina Frucella, durant la roda de premsa a la FAVB | ACN

Pla mitjà de Jordi Vives i Silvina Frucella, durant la roda de premsa a la FAVB | ACN

L'Ajuntament de Barcelona ha engegat aquest diumenge la comercializadora d'energia elèctrica pública impulsada pel consistori, Barcelona Energia, amb l'objectiu de desenvolupar "un paper actiu" al mercat energètic i liderar la transició cap a la sobirania energètica a la ciutat.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha destacat que Barcelona Energia permetrà avançar en la generació d'energia renovable local, la reducció del consum d'energia, l'ús racional de l'energia i la garantia de subministrament, i la disminució de gasos d'efecte hivernacle.

Més Informació
Colau engega Barcelona Energia
Avui et destaquem
Comentaris (1)
el mussol emprenyat
algú tenia algun dubte de què tot això era un muntatge dels colau per endollar més familiars i correligionaris a cobrar uns bons sous a costa dels contribuents? aquesta banda dels colaus només fan politica d'aparador pèr fer veure que son solidaris i xupi-guais. Pobre Barcelona!!