L'Alstom de Santa Perpètua fabricarà tramvies per Qatar

La multinacional francesa obté una comanda de quinze unitats per la ciutat de Lusail

Alstom fabricarà a la planta que té a Santa Perpètua de Mogoda (Barcelona) una comanda de quinze tramvies que subministrarà a Qatar, a la ciutat de Lusail, segons ha informat la multinacional francesa.

La companyia reforça així la cartera de treball d'aquesta instal·lació, "una de les més modernes del grup a Europa" i que actualment destina el 90% de la seva producció a comandes destinades a l'exportació.

Pel que fa als tramvies que subministrarà a Qatar, es tracta de vehicles del model Citadis, amb capacitat per transportar 207 viatgers i tenen un sistema d'alimentació d'energia pel terra.

Els trens integraran, a més a més, elements de la cultura de l'Emirat, amb la finalitat de contribuir a integrar el nou mitjà de transport a la cultura i a l'arquitectura del Golf Pèrsic.

Alstom subministrarà aquests tramvies a Qatar en virtut del contracte que es va adjudicar un consorci del qual forma part per construir un sistema tramviari per a la ciutat de Lusail.

El contracte consisteix a construir quatre línies de tramvia, que sumen 38 quilòmetres de longitud, i trenta estacions, a més del subministrament dels trens i de la resta d'equips. El consorci adjudicatari, que lidera Alstom, el completen CIM, Sofratesa, Thales i TSO.
Avui et destaquem
El més llegit