La marca Cuina del Pirineu reivindica el seu patrimoni

El Gastropirineus 2017 celebra una nova edició amb professionals de renom per mostrar els atributs de la gastronomia i la cultura de la zona

Presentació de Gastropirineus 2017 | Cedida
Presentació de Gastropirineus 2017 | Cedida

Les jornades professionals de gastronomia i de la cuina dels Pirineus Gastropirineus arriben a la segona edició consolidades com a esdeveniment de referència i aquest any fan un pas cap a la internacionalització, amb la incorporació de representants dels Pirineus Orientals i Andorra. El 27 i 28 de novembre, Alp i Puigcerdà (Cerdanya) es transformaran en l’epicentre del sector, amb una trentena de ponents i destacats cuiners que combinaran la innovació i la tradició amb sessions de cuina en directe i amb productes del territori.

Les jornades inclouen també una degustació de productes dels Pirineus. Els dinars seran preparats pels restaurants del col·lectiu Cuina Pirinenca de Cerdanya i el dilluns 27 hi haurà a l’hotel del Prado de Puigcerdà el Sopar amb Estrelles, amb la participació de restaurants de Catalunya, Andorra i dels Pirineus Orientals, alguns dels quals amb estrella Michelin.

A més a més, s'acollirà una representació de més de 25 empreses i associacions, que representen a més de 220 productors, tant de Catalunya com d’Andorra i de França, que donaran a conèixer la seva oferta de productes de proximitat. Un dels objectius de Gastropirineus és posar en valor la gran tasca que estan fent aquests productors en el manteniment i valorització dels productes autòctons i la promoció de la qualitat alimentària. Un cop més es, vol donar visibilitat a aquest col·lectiu que contribueix de manera decisiva a fer dels Pirineus un territori sostenible i de referència en la identitat de la seva cuina.

Les jornades, que compten amb el suport d’institucions i entitats del territori, seran un punt de trobada entre professionals amb un triple repte: crear la marca Cuina del Pirineu; definir un catàleg de productes i plats de la zona; i potenciar la relació entre la gastronomia i el turisme.

Més informació
Muntanyes desconnectades
De Lleida al món
La constel·lació de la cuina gironina
Avui et destaquem
Comentaris