Més de 160 emprenedors marxen d'Erasmus

El programa té l'objectiu de promoure l'intercanvi de coneixements entre joves empresaris i empreses consolidades europees

El taller de ceràmica de Susana Requena, emprenedora que ha participat al programa | Cedida
El taller de ceràmica de Susana Requena, emprenedora que ha participat al programa | Cedida

Un total de 166 participants entre nous emprenedors i empreses d’acollida han participat en la darrera edició del programa de mobilitat Erasmus per a Nous Emprenedors a través del consorci europeu d’entitats gestionat per la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa. En aquesta darrera edició, un total de 91 emprenedors han fet una estada en 75 empreses de tot Europa.

L’objectiu d’aquest programa és promoure a escala europea l’aprenentatge i la transferència de coneixements a través de l’intercanvi transnacional de nous emprenedors i empreses consolidades, segons expliquen en un comunicat.

Actualment, un total de 36 països participen en el programa Erasmus per a Nous Emprenedors, entre els quals s’hi troben Alemanya, Bèlgica, Espanya, Grècia, Itàlia, Polònia i el Regne Unit, entre d’altres. Per a l’edició del 2018, està previst que s’incorporin també els Estats Units, Israel i Singapur.

Emprenedors de Sant Cugat del Vallès

Una de les participants en aquesta darrera edició de l’Erasmus per a Nous Emprenedors ha estat Susana Requena, emprenedora d’un petit taller de ceràmica i que treballa a l’Escola d’Art i Disseny de Sant Cugat del Vallès. Requena ha fet una estada a Toulouse, concretament al taller francès d’Ismaël Carré, referent en el sector. “Haver estat treballant a fora durant aquesta etapa, a part de practicar l’idioma i conèixer un altre entorn de tasques creatives, m’ha fet veure que precisament el meu producte ha de sortir fora de Catalunya”, ha explicat l’emprenedora.

Més informació
Els emprenedors també van d’Erasmus
Barcelona i París impulsen un Erasmus d'startups
L'Erasmus per a emprenedors i empresaris de Girona
Avui et destaquem
Comentaris