L'ocupació turística als voltants de Barcelona baixa respecte al 2017

Es registren descensos en totes les tipologies d'allotjament però amb el Baix Llobregat i el Vallès Occidental com les comarques amb més visitants

L'ocupació hotelera d'aquest estiu cau respecte l'any passat
L'ocupació hotelera d'aquest estiu cau respecte l'any passat

L'ocupació turística del mes de juliol als voltants de Barcelona ha registrat un descens respecte a la del mateix mes de 2017, segons l'enquesta Flaix d'ocupació turística que realitza el Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona, que exclou la capital catalana i la comarca del Barcelonès.

L'enquesta assenyala descensos en totes les tipologies d'allotjament: ha baixat l'ocupació en establiments hotelers (2,2 punts percentuals), en apartaments turístics (6,1 punts), turisme rural (7,7 punts) i càmpings (6,6 punts), ha detallat aquest dimecres en un comunicat la Diputació, que assenyala que les dades van en la línia de les de juliol de 2016.

L'ocupació en establiments hotelers ha caigut 2,2 punts percentuals respecte a l'any passat i se situa en el 82,9%. Destaquen els comportaments positius de les comarques d'interior, especialment a l'Anoia, que ha tingut un increment del 25,4%, i el Berguedà, amb un augment del 20,1%.

Les que aconsegueixen una ocupació més alta en hotels són el Baix Llobregat i el Vallès Occidental, totes dues amb més del 88% d'ocupació, mentre que les reduccions més destacades s'han registrat al Garraf (4,7 punts) i el Maresme (4,2 punts), encara que totes dues superen el 80%.

El turisme rural registra un descens de 7,7 punts respecte al 2017, amb una ocupació mitjana del 58,9%, i també ha disminuït l'ocupació en càmpings, que ha baixat 6,6 punts respecte a l'any passat, quedant-se amb una ocupació mitjana del 62,5%.

Els apartaments turístics presenten un comportament similar al dels càmpings, amb reduccions de 6,1 punts percentuals i una pèrdua generalitzada d'ocupació en totes les comarques, amb una mitjana del 76,6%.

L'informe sosté que "tot apunta al fet que l'evolució de l'activitat durant aquest estiu vindrà bastant condicionada per les reserves last minute", i augura que l'estada mitjana serà un dels indicadors més positius d'aquesta temporada.

Més informació
Els hotels de Girona auguren una ocupació "lleugerament inferior" aquest estiu
L’estiu comença bé als allotjaments de Barcelona
Catalunya enfila un nou estiu de rècord turístic
Avui et destaquem
Comentaris