Junqueras és optimista respecte l’economia catalana

La Generalitat preveu tancar l’any amb un PIB de 233.000 milions d’euros

El vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Oriol Junqueras El vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Oriol Junqueras

El conseller d'Economia, Oriol Junqueras, ha destacat aquest dijous "la bona salut" de l'economia catalana i de les finances de la Generalitat, després que el Govern hagi dut a terme una previsió de creixement del 2,7% per aquest any.

En la jornada Catalunya i la nova economia. La nova revolució industrial, organitzada pel diari Expansión, Junqueras ha dit que organitzacions comercials i econòmiques catalanes i europees han taxat el creixement de l'economia catalana en el 3% "i molt per sobre d'aquest percentatge".

A més, ha remarcat el creixement industrial català, "un sector de l'economia que aporta valor afegit, ocupació estable i una situació més robusta i sòlida".

Junqueras ha recordat que el Govern preveu tancar l'any amb un PIB de 233.000 milions d'euros, i ha avançat que per al 2018 s'espera un creixement "molt significatiu" de fins a 245.000 milions d'euros.

Finances públiques

El també vicepresident ha incidit en l'esforç fet per la Generalitat per sanejar els comptes, amb una reducció del dèficit del 3% al 0,9%.

"Del total de les reduccions de dèficit de les administracions públiques del conjunt de l'Estat el 2016, la Generalitat en va dur a terme el 85%", ha explicat Junqueras, remarcant que això suposa una “dada esperançadora respecte a la sostenibilitat de les finances públiques”.

També ha afirmat que els tipus d'interès baixos "no es mantindran per sempre", ja que tard o d'hora el Banc Central Europeu haurà de repuntar, i que el seu increment suscita diverses reaccions depenent dels agents econòmics.

Més informació
El Govern quantifica la deixadesa de l’Estat a Catalunya en infraestructures
L'AIReF preveu que el deute públic de Catalunya baixi fins al 32,4% el 2020
El PIB català creix un 2,6% al primer trimestre
Avui et destaquem
El més llegit