L'empresa catalana que ven mansions de Hollywood

Des de la venda de la residència Playboy fins a la del palauet de Pedralbes de la Infanta Cristina, la immobiliària Coldwell Banker comercialitza amb èxit habitatges de luxe

Coldwell Banker Prestige Barcelona només ven mansions de luxe, i quines mansions! D'aquelles que, com a espectadors, hem gaudit asseguts a la butaca del cinema, bocabadats, veient seqüències rodades en meravellosos salons, cuines gegantines i jardins cuidats fins a l'infinit. A hores d'ara té a la venda Elrod House, l'habitatge en la ficció del personatge Ernst Stavro Blofeld a la pel·lícula Diamantes para la eternidad (Guy Hamilton, 1971), l'última de la saga de James Bond que va protagonitzar l'actor Sean Connery. La casa, situada en Palm Springs, té un preu de venda de 10,5 milions de dòlars.

L'any 1998 François Carriere i Josep Poch van fundar Prestige Real Estate, companyia immobiliària especialitzada en compravenda d'habitatges de luxe a Barcelona i la Costa Brava. A partir de l'any 2013 es van unir a la xarxa immobiliària Coldwell Banker per explotar la seva divisió internacional especialitzada en propietats de luxe. "Venem mansions a tot el món. La central de l'empresa està als Estats Units i gràcies a això, clients famosos, que busquen comprar a Espanya, ens arriben", apunta Carriere.

La impressionant mansió d'Elrod House. Cedida

Clients famosos, el reclam
Però el luxe no és l'únic segell que identifica la companyia, ja que darrerament han sortit als mitjans per gestionar operacions immobiliàries amb propietaris de nom ben reconegut, com explica Carriere. "L'any passat mitjançàrem en una venda de la família Piqué d'una casa a Pedralbes i també en la venda del famós palauet de Pedralbes de la Infanta Cristina, així com en l'adquisició d'altres immobles que, per por d'aparèixer en premsa, no podem comentar", revela amb un alè de misteri.

Els que sí que és conegut i públic és que aquest estiu han tancat una operació milionària: han intervingut en la venda de la mansió Playboy, on durant més de 40 anys l'editor de la popular revista, Hugh Hefner, ha celebrat les seves famoses festes privades. La venda ha estat per 100 milions de dòlars, la més cara d'un habitatge en tota la història de la ciutat de Los Ángeles.

I és que el món del cinema i l'espectacle és una de les seves especialitats. Darrerament és habitual que les productores cinematogràfiques recorrin a la firma buscant cases en les quals ambientar les seves històries. El cas més recent és la cessió d'una mansió a Salem (EUA) com a escenari de l'escola del professor Xavier en X Men Apocalipsi, estrenada al maig. "La credibilitat, l'herència i el llegat de la nostra marca fa que estiguem molt presents a la zona de Hollywood i molt connectats en aquest mercat", apunta Carriere.

Aquest fet els serveix després per vendre amb una història "de cine" al darrere una mansió o l'altra. "Tenim un estoc de propietats espectaculars i miren si es poden llogar unes setmanes o uns dies per fer alguns shootings. Aquest tipus de demanda a Catalunya està creixent per fer-ho a grans mansions de Barcelona", reconeix l'empresari. Tanmateix haver estat escenari d'un rodatge és un reclam, "una eina més de màrqueting, però després cal no oblidar que el que venem és una propietat", argumenta.

 
La casa del company de Walter White en la sèrie 'Breaking Bad'. Cedida

Escenaris de Breaking Bad i True Blood
Les cases aparegudes en les sèries de televisió també van prenent el relleu. La casa de Jessy Pinckman, personatge de Breaking Bad, està en venda. Es tracta d'una propietat d'estil colonial espanyol ubicada a Alburquerque construïda l'any 1940 i que es pot adquirir per 1,6 milions de dòlars. També ofereixen Villa Contenta, a Malibú, on per 25 milions de dòlars el comprador pot viure a la llar de la vampiressa Sophie-Anne Leclerq, una de les protagonistes de True Blood.

L'any 2015 l'empresa catalana ha tancat negocis per valor de 55 milions d'euros i la seva xarxa internacional, més de 25.000 operacions per valor d'un milió d'euros. Quantitats elevades que fan front al desert que ha suposat la crisi immobiliària recent. "La crisi ha estat terrible per a tot el sector immobiliari, indistintament. Encara que es diu que el sector del luxe és immune, la crisi espanyola era molt dura i va afectar a tots els sectors perquè era un problema de confiança. Ara notem una recuperació i aquest any hem viscut una consolidació de la recuperació, els clients nacionals han tornat a comprar o estudiar compres que havien estat aturades durant set anys", assegura.
Avui et destaquem
El més llegit