Vitcord, una xarxa de vídeos col·laboratius

La plataforma valenciana, que ha aixecat 750.000 euros, impulsa la figura del cocreador, un perfil d'usuari que interacciona i complementa els continguts que consumeix

"L'usuari espanyol és el més actiu que existeix ara mateix a les xarxes. Li agrada tafanejar, veure què hi ha al seu voltant i crear contingut, sobretot si és jove. Puja una mitjana de 15 vídeos en un dia". Aquest és el tret característic que Adrián Doménech ha descobert recentment amb Vitcord i que està intentant explotar per poder situar algun dia la seva xarxa social al nivell d'Instagram, Snapchat o Twitter.

El valencià és el fundador i CEO de la startup, nascuda el 2015, i participant del programa d'acceleració  NUMA Barcelona. Segons Doménech, es tracta d'una plataforma que uneix els seus usuaris a través de vídeo col·laboratius: "Diàriament compartim vídeos, es creen i es pugen al núvol perquè tenen algun motiu per ser compartits. Vitcord neix per gravar vídeos d'esdeveniments, reptes o coses quotidianes perquè es difonguin i creixin amb la col·laboració de tots". Així, quan un usuari penja una càpsula audiovisual a la xarxa, un segon i tercer usuari poden complementar-la amb les seves gravacions.

La figura del cocreador
La xarxa social neix amb l'ànim de donar prioritat al contingut per sobre de l'usuari. "El que importa és la qualitat, la nostra popularitat com a creadors anirà en funció de la del vídeo, no del nombre de seguidors", detalla el CEO. Com millor sigui en contingut i forma, més interaccions tindrà i més usuaris s'enganxaran a la roda d'ampliar-lo amb les seves propostes. O dit en paraules de Doménech, "en funció de la capacitat creativa del vídeo, la comunitat reaccionarà, construirà i col·laborarà amb ell".

Aquí és on es veu la principal diferència entre Vitcord i les altres plataformes socials. Si a Youtube o Instagram hi ha la figura del creador i del consumidor, a la xarxa valenciana hi ha una tercera: el cocreador. "És una persona que crea continguts després que un altre ho hagi fet, perquè se sent identificat i creu que pot aportar alguna cosa més. Potser un altre punt de vista del mateix esdeveniment o potser s'afegeix al repte", explica.

En només tres mesos, el cofundador afirma que han passat de 1.200 a 100.000 usuaris. D'aquests, assegura que quasi el 42% són creadors de continguts, una xifra que vol que creixi fins al 50% gràcies a la "capacitat d'inspirar" que té la plataforma. "Els nostres no són usuaris que se senten com déus per xarxes com Instagram, on volem ser els més guapos i tenir molts likes, sinó que són persones que volen motivar els altres i tenir interacció", apunta per diferenciar el seu projecte.

Un altre tret diferencial dels usuaris de Vitcord és l'edat. Majoritàriament es troben entre els 14 i els 19 anys i Doménech diu d'ells que són persones que "no estan en altres xarxes o estan a l'ombra perquè no poden ser protagonistes".

Entre personalitats influents
El secret del seu creixement en els últims mesos s'explica pel seu pas per l'acceleradora de Barcelona. El CEO el valora com una "etapa clau on s'han establert relacions amb potencials inversors als quals no haurien tingut accés abans". Sense voler dir noms, afirma que tenen personalitats que han impulsat el creixement de Twitter o Tuenti i suport de capital estranger, tot amb "un perfil mix que aporta capital, una bona xarxa de contactes i coneixement".

Així és com han pogut tancar recentment una ronda de finançament de 750.000 euros, la xifra més elevada de les startups que formen part de NUMA. El seu objectiu és consolidar els primers mercats on tenen usuaris i créixer a Mèxic, Xile, l'Argentina, el Brasil, Filipines i el Regne Unit,  augmentar els índexs de retenció, i potenciar el business intelligence. També preveuen treballar en el model de monetització, una estratègia que el CEO afirma que ja tenen entre mans l'equip – de nou persones- i els inversors, i que actualment té com a base de negoci la seva base de dades d'usuaris.
Avui et destaquem
El més llegit