La ciutat de Barcelona entra per primer cop en el top 30 de ciutats tecnològiques

Rànquing

Barcelona, entre les 30 principals ciutats tecnològiques

La capital catalana entra per primer cop al rànquing Tech Cities 2019 i escala fins a la posició 21

Barcelona s'ha situat per primer cop entre les 30 principals ciutats tecnològiques del món i, en concret, s'ha col·locat en la posició número 21 del rànquing Tech Cities 2019, que lidera Nova York, segons informa la consultora Savills. L'informe identifica els grans centres d'innovació a escala global després d'analitzar diferents paràmetres que fan atractives a aquestes ciutats per a les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació).

Alguns d'aquests paràmetres són la infraestructura tecnològica, l'entorn empresarial, el talent, l'estil de vida, els serveis per a la mobilitat, les despeses d'allotjament o els locals de treball compartit (coworkings). La capital catalana ocupa la tercera posició en l'apartat de dinamisme i benestar, on només és superada per Londres i Berlín.

Altres factors que han permès que Barcelona despunti en aquest llistat són aspectes no només lligats a la salut i al medi ambient, com els nivells de pol·lució, la qualitat dels seus parcs, l'assistència sanitària o índexs de delinqüència, sinó també a la seva oferta cultural, on destaca l'entreteniment, la vida nocturna, l'experiència i compres.

Gener: "Barcelona ha sabut reinventar-se en els últims anys i posicionar-se com un centre de referència per al sector tecnològic en el sud d'Europa"

La presidenta de Savills Aguirre Barcelona, Anna Gener, ha destacat que "Barcelona ha sabut reinventar-se en els últims anys i posicionar-se com un centre de referència per al sector tecnològic en el sud d'Europa". Ha afegit que la ciutat gaudeix d'una situació privilegiada per atreure talent global i figura en la llista de les grans corporacions internacionals com a centre de referència en innovació.

Barcelona és la cinquena millor posicionada quant a infraestructures de transport gràcies a comptar, entre altres coses, amb un sistema de bicis compartides i a la introducció de la tecnologia en la seva xarxa. Per a Savills, Barcelona és una de les principals ciutats cicloamigable, que permeten als seus residents viatges més curts, un accés més fàcil als serveis i un millor equilibri entre la vida laboral i personal.

El fet que altres qüestions, com l'allotjament, siguin més econòmiques que en les altres ciutats ha permès a Barcelona ocupar la setena posició en l'apartat relatiu a costos immobiliaris. En aquest sentit, la despesa del lloguer d'un habitatge en la capital catalana és de 250 dòlars a la setmana, per sota dels 350 dòlars de mitjana que registren les ciutats que integren la classificació i dels 720 dòlars que assoleix San Francisco.

D'altra banda, el cost mitjà d'un lloguer d'un despatx en un coworking a Barcelona és de 380 dòlars, enfront dels 590 del total del conjunt Tech Cities i dels 1.050 euros que paguen a San Francisco. Savills ha destacat que els elevats costos no suposen un fre per a l'èxit i consolidació d'aquestes ciutats com a pols tecnològics, ja que es tenen en compte altres factors com el talent, l'entorn empresarial i tecnològic i l'habilitació de l'urbs.

Després de Nova York la segueixen en el rànquing global de ciutats tecnològiques San Francisco, Londres, Amsterdam i Boston.