Barcelona Activa dóna feina a cinc persones cada dia

Més d'un miler d'usuaris han estat inserits durant el 2018 a través de l'eina d'intermediació de l'agència

Barcelona Activa rep els elogis de les institucions europees Barcelona Activa rep els elogis de les institucions europees

El servei Barcelona Activa ha tancat l'any 2018 amb més d'un miler d'insercions laborals a través de l'eina d'intermediació Servei de Gestió al Talent, adreçada a les empreses amb vacants i les persones en situació d’atur de la ciutat. Aquesta xifra, cinc persones que aconsegueixen feina cada dia a través de l'agència, suposa un increment del 3,75% respecte al 2017.

A més, mig miler d'usuaris han tingut la seva primera experiència laboral gràcies als convenis en pràctiques. Els tres sectors amb més demanda de feina han estat Comerç (20,4%), Serveis a les empreses (15,2%) i Instal·lacions, rehabilitació i altres serveis vinculats a l'habitatge i l'urbanisme (13,85%).

Es tracta d'insercions directes, és a dir, aquelles que aquest servei de l'Ajuntament de Barcelona fa de manera acompanyada: es rep una oferta, es busquen candidatures, s'envien a les empreses o es convoquen en format de reclutament o marketplace, i elles seleccionen el perfil més adequat.

Dones d'entre 30 i 45 anys amb estudis secundaris

El perfil majoritari de les persones contractades ha estat el de dones (51%) amb un nivell d’estudis secundaris (50%) i en edat entre 30 i 45 anys (38%). Alguns exemples dels diferents perfils professionals són feines com ara auxiliar administratiu/va, dependent/a, cap de projecte, informador/a sociocultural, personal d’atenció al client, tècnic/a d’educació, Arquitecte/a tècnic/a o Director/a de Comunicació, entre d’altres.

El primer tinent d'alcaldia, Gerardo Pisarello, ha explicat que es procura garantir que l'ocupació sigui "de qualitat" i que, per això, les ofertes de l'agència preveuen "un salari d'almenys 1.000 euros de sou i 6 mesos de durada". A més, ha recordat que "a l'inici del mandat hi havia a Barcelona 100.000 persones aturades i que el 2018 es va tancar amb menys de 70.000".

A banda, a través dels seus programes ocupacionals, Barcelona Activa ha atès prop de 25.000 persones en el 2018 a les que ha ajudat a reorientar les seves carreres professionals i a trobar feina, per tant, mitjançant formacions i assessoraments impulsa altres insercions de forma indirecta.

D’aquestes, més de 4.000 han format part de programes d’ocupació, la meitat de les quals troben feina durant el programa o en finalitzar-lo.

Més informació
Grup Sifu dóna feina a 182 persones amb diversitat funcional
10.000 llocs de feina per a persones en risc d'exclusió social
Avui et destaquem
El més llegit