La solució es pot aplicar a la carn, el peix, els làctics o la pasta

GIRONA

BDF crea una fórmula per millorar la textura dels aliments

L'empresa gironina aplica un enzim que permet disminuir la quantitat d'additius químics dels productes vegetarians o vegans

L'empresa gironina BDF ha creat una fórmula que millora la textura d'aliments vegetarians i vegans. La solució, que es basa en l'aplicació de l'enzim transglutaminasa als aliments, es pot aplicar a diferents productes com la carn, el peix, els làctics o la pasta.

L'empresa començarà a comercialitzar aquesta solució a finals d'any a través de distribuïdors internacionals que proveiran, al seu torn, les empreses productores del sector de l'alimentació. Es vendrà per tal que el productor final l'apliqui directament sobre l'aliment i es podrà exportar mitjançant transport marítim o aeri, ja que s'envia envasat al buit.

Segons el director de BDF, Jordi Bosch, "l'enzim transglutaminasa es troba de forma natural a tots els regnes i a gran quantitat d'organismes, de manera que afegir aquest enzim permet disminuir l'addició d'altres additius químics, a banda de millorar el rendiment del procés de producció dels productes alimentaris" i permet "que el producte tingui una textura similar a la de l'aliment original".

BDF, fundada l'any 1999, està formada per 22 treballadors i té la seu a Girona. L'empresa exporta actualment el 94% de la seva producció a més de quaranta països.