Adam Lavine és el cantant de Maroon 5

Afterwork

Adam Lavine, de Maroon 5 a inventor del mezquila

El cantant és l’impulsor d’aquesta nova beguda, que barreja dos dels licors més coneguts de Mèxic, com el tequila i el mezcal

Hi ha barreges que fan fortuna, com l'oli i la sal, la ginebra i la tònica o Shakira i Maluma. Adam Lavine és un expert en aquest tipus de fusions. Va fer fortuna amb el pop anestèsic de Maroon 5 i, quan aquella anodina proposta amenaçava amb el desgast, va incorporar tocs d'electrònica per consolidar-se entre l'star-system de la música nord-americana.

El cantant ha decidit portar les fusions molt més enllà de la música i s'ha aliat amb el guitarrista de Van Halen, Sammy Hagar, per crear el mezquila. Un licor d'inspiració mexicana que barreja dues de les begudes més conegudes del país centre-americà: el tequila i el mezcal.

El cantant de Maroon 5 i el guitarrista de Van Halen llancen mezquila, una barreja de tequila i mezcal

"No només volem explicar que hi ha un nou espirituós al mercat, sinó que volem que el públic senti alguna cosa diferent quan tasti el mezquila", explicava l'agència encarregada de la promoció del producte durant el seu millor llançament. I res millor per fer-ho que seguir el model dels videoclips de Maroon 5: una guitarra elèctrica de fons, simbologia cristiana per vestir el clip i tres noies amb bon gust per la roba interior i una sensibilitat extrema per apreciar el tacte del marbre d'una banyera o la fusta d'un ascensor retro.

Adam Levine i Sammy Hagar celebrant la seva beguda

Així es va presentar l'estiu passat el mezquila Santo. Una beguda que pretén consolidar-se entre els licors prèmium. Cada ampolla d'aquest invent puja a 55 dòlars, a l'alçada d'alguns dels productes de marques d'alta gamma com Patron o Diageo.

La història del mezquila es remunta al 2015, quan Lavine i Hagar compartien taula a un restaurant de la ciutat mexicana de Cabo San Lucas i van decidir tancar la trobada amb una ampolla de tequila. El propietari del local va considerar que en aquella taula encara hi faltaven graus d'alcohol i va oferir als seus comensals un tast de mezcal. Els dos artistes nord-americans van trobar que aquella beguda tenia un gust massa fumat, pel que van decidir barrejar aquell nou líquid amb el tequila, provocant així un atac d'ansietat al seu hoste. "Vam pensar que allò era molt bo i que potser acabàvem de descobrir una nova barreja", explica Lavine en diverses entrevistes. La maquinària comercial es va activar al moment, aprofitant l'experiència de més de 20 anys d'Hagar en la indústria de les begudes alcohòliques.

L'expansió del mezquila pels Estats Units ja és imparable: les ampolles ja són als supermercats de les grans ciutats

Però què en pensen els experts del feliç invent dels dos músics? En general, els crítics agraeixen el fet que Santo barregi dues begudes provinents de la planta de l'agave i destaquen el gust d'herbes i el regust dolç que deixa a la boca. Però d'altres consideren que és una barreja casual que no hauria d'haver sortit d'aquell sopar entre col·legues i encara algun mitjà espera, amb ironia, que la pròxima gran notícia sigui que "Lana del Rey i Courtney Love descobreixin que barrejant vi negre i vi blanc es pot fer vi rosat".

Sigui com sigui, l'expansió del mezquila pels Estats Units ja és imparable. En mig any, les ampolles de Santo han arribat als supermercats de Las Vegas, Los Ángeles, Dallas, Houston, Austin, Miami i Nova York.