Presentació d'Equilater, la nova cervesa de Damm | Cedida

CONSUM

Damm llança una nova cervesa, Equilater

L'empresa presenta una 'imperial stout' envellida en botes de castanyer del Montseny i elaborada mitjançant el maridatge molecular

Equilater és la nova cervesa de Damm. És una cervesa imperial stout elaborada per mitjà del maridatge molecular, un procés que identifica les molècules dominants en les begudes i busca aliments que les comparteixin. Així, hi han introduït tocs de figues seques i fonoll que li atorguen un toc mediterrani característic. El gust es completa amb l'envelliment de dos mesos en botes de castanyer del Montseny. Els mestres cervesers de Damm han treballat amb el sommelier François Chartier per crear-la.   

Es tracta d'una cervesa densa i opaca amb una escuma compacta i cremosa, amb notes de fruita seca, mel, xocolata, caramel, cereals i ceba torrada. Té una graduació alcohòlica d'un 11% i un preu recomanat de venda de 5,50 euros per ampolla de 33 centilitres. A partir de la presentació, que va ser el dimecres a l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm de Barcelona, està disponible a la seva pàgina web.

Tot i que l'empresa indica que els propers dies ja es podrà trobar a restaurants i altres establiments, les restriccions imposades pel Govern per frenar la covid-19 afectaran els plans de la companyia. El maridatge molecular s'oposa al gastronòmic, el més habitual per a l'elaboració de cerveses. 

L'objectiu d'aquesta nova varietat de cervesa era precisament crear una beguda "versàtil, amb potencial per acompanyar una gran varietat de plats". Entre les recomanacions que fa Damm de menjar per acompanyar l'Equilater, hi ha una torrada de foie i poma caramel·litzada amb curri, un pinxo de pop a la brasa i cansalada confitada, i un minicaneló tradicional de pollastre i tòfona.