Fira València reunirà al sector hostaler en Mediterránea Gastrónoma 2020

Les restriccions per la Covid limiten l'accés al recinte d'un total de 1.000 persones per dia i la resta ho podran seguir per internet

La presentació de Mediterránea Gastrónoma, aquest dilluns | Fira València La presentació de Mediterránea Gastrónoma, aquest dilluns | Fira València

“Serà presencial perquè comptem amb totes les mesures necessàries per a garantir la seguretat del visitant”, explica Carlos Mataix, president de Mediterránea Gastrónoma, el certamen sobre hostaleria i producció alimentària que se celebra els dies 8 i 9 de novembre a Fira València. En un pàram d’esdeveniments presencials, amb la gran capdavantera en aquestes cites, Fira Barcelona, en pausa a causa de les restriccions per la Covid-19 i amb els congressos suspesos sense data de tornada, la proposta dels valencians intenta insuflar ànim al sector. Tal com han explicat aquest dilluns els aforaments es reduiran a més de la meitat i hi haurà la possibilitat de seguir l'edició especial també de manera virtual. El certamen es trasllada d’espai, des del Veles e Vents fins a Fira València, a Paterna.

El president del certamen ha presentat l’esdeveniment, amb la presència de Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme de la Comunitat Valenciana; David Torres, director general de Desenvolupament Rural de la conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica; Emiliano García, regidor de Turisme i Internalització de l'Ajuntament de València i Manuel Espinar, president de la FEHV, entre altres. “Aquest ha sigut un any complicat. No obstant això, en Fira València hem volgut seguir endavant i celebrar una edició especial de Mediterrània Gastrònoma. Creiem que enguany és essencial posar en valor la gastronomia, la força de nostres i els nostres hostalers i també dels nostres productes”, ha assegurat Mataix durant la presentació.

Mataix: “És essencial posar en valor la gastronomia, la força de nostres i els nostres hostalers i també dels nostres productes”

En aquesta segona edició es proposa fer un homenatge a l’hostaler i al productor. El primer està aquests dies en una situació d’inestabilitat contínua: a Catalunya tancats per ordre del Govern català, a València afectats per restriccions d’aforaments i horaris. La cita es presenta com “l’única presencial del sector i la más important de tota la Mediterrània”; comptarà amb una desena d’espais a Fira València. I és que les circumstàncies amplien l’espai, que ocuparà els quatre pisos del Centre d'Esdeveniments, només podran entrar un total de 1.000 persones per dia. Raó per la qual s'ha habilitat en la web un apartat per a poder seguir per streaming les ponències de tots els escenaris.

L'edició de 2019, celebrada al Veles e Vents | Alberto Sáiz
L'edició de 2019, celebrada al Veles e Vents | Alberto Sáiz

La cita comptarà amb la participació de xefs referents de tot l’Estat. Hi intervindran cuinant Quique Dacosta amb Dani GarcíaRicard Camarena amb Javier Olleros o Susi Díaz amb Jesús Sánchez. A més, el vi també serà protagonista amb la participació de Josep ‘Pitu’ Roca, del Celler de Can Roca.

Més info: El Celler de Can Roca, la gestió de l'experiència

El programa, tot i que subjecte a modificacions ara més que mai, pels canvis que genera la pandèmia, també dedicarà un temps a la competitivitat empresarial d’un sector molt tocat per la pandèmia. Lligat al turisme, sector principal de l’economia valenciana, se celebrarà el fòrum Eno-gastroturístic, en què es parlarà d’estratègies de posicionament, formació, casos d’èxit empresarial -amb el suport del Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana- , enoturisme i competitivitat emprenedora.

Avui et destaquem
El més llegit