El 'hackeig' rus en les eleccions dels Estats Units

L'encara president Obama ha expulsat 35 agents d'intel·ligència de Moscou i ha publicat un informe que detalla els seus ciberatacs

Abans i tot de les eleccions presidencials als Estats Units, el govern nord-americà va informar que tenia serioses sospites de la intervenció de hackers russos a favor del candidat Donald Trump.

Com sempre passa en aquests casos, els primers rumors van ser d'alarma, posant en dubte l'abast del possible atac rus i fins i tot qüestionant la seguretat del sistema de vot electrònic dels Estats Units.

Aquest hackeig hauria aconseguit accés a documents i comptes de correu electrònic del Partit Demòcrata i de la Secretària d'Estat Hillary Clinton que, després de ser publicats, haurien pogut danyar-ne la seva imatge pública.

A més, segons informacions de la CIA –l'agència d'informació dels Estats Units–, no hi ha dubte que l'objectiu d'aquests atacs era enfortir el candidat Trump. Aquestes investigacions van revelar, a més, que membres vinculats al govern rus serien els responsables de posar en marxa xarxes de bots encarregades de difondre informació falsa sobre Hillary Clinton.

Ara, pocs mesos després, l'encara president dels Estats Units, Barack Obama, ha anunciat les primeres represàlies contra Rússia: per començar, l'expulsió immediata de 35 operatius d'intel·ligència del govern rus fora del país, sancions contra dues agències de seguretat i la publicació d'un informe que detalla els ciberatacs russos.

Des del govern rus neguen rotundament ser els autors d'aquests atacs, culpant directament els Estats Units d'explicar mentides a la població, alhora que adverteixen que no dubtaran a prendre represàlies a les sancions nord-americanes. De fet, de moment Putin ja ha ordenat el tancament de l'Escola Nord-Americana de Moscou, el centre on assisteixen els fills del personal de les ambaixades dels Estats Units, Anglaterra i el Canadà.
Avui et destaquem
El més llegit