Barcelona impulsa l’economia als barris i districtes per a la recuperació

L'ajuntament amplia el pressupost del programa 'Impulsem el que fas', amb 3,2 milions d'euros per a 150 projectes diferents

Un dels projecte finançats pel programa Impulsem el que fas de Barcelona | Cedida Un dels projecte finançats pel programa Impulsem el que fas de Barcelona | Cedida

Impulsar l'economia dels barris i els districtes és una de les estratègies de l'Ajuntament de Barcelona per a la recuperació de la crisi de la covid-19. El consistori ha anunciat que, aquest 2021, el programa Impulsem el que fas, que gestiona Barcelona Activa, tindrà el pressupost més alt que ha tingut mai. En total, comptarà amb 3,2 milions d'euros que es repartiran entre 150 projectes diferents. La convocatòria també amplia les modalitats i abraçarà enguany les indústries creatives i els centres logístics d'última milla.   

Aquesta és la cinquena edició d'aquesta iniciativa, que té l'objectiu de finançar projectes perquè puguin començar l'activitat. Les sol·licituds per optar a les subvencions es poden presentar entre el 6 d'abril i el 5 de maig. Tant autònoms com empreses i entitats hi poden participar. Les ajudes cobreixen un 80% del pressupost dels projectes, que poden arribar fins als 50.000 euros. 

Hi ha set modalitats: la dinamització de locals buits en planta baixa (600.000 euros en total), innovació socioeconòmica i economia social i solidària (400.000 euros), foment de l'ocupació (un milió d'euros), turisme responsable i sostenible (200.000 euros), Barcelona Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible (500.000 euros), i les dues noves modalitats -projectes de repartiment d'última milla i indústries creatives-, amb 250.000 euros de pressupost cada una.  

Més info: Barcelona Activa eleva un 5,8% els ajuts en temps de covid-19

Entre el 2017 i el 2020 -les quatre edicions anteriors d'Impulsem el que fas-, s'han finançat un total de 392 projectes. La inversió total ha superat els 9,3 milions d'euros amb una mitjana de 24.000 euros per a cada subvenció. A través d'un comunicat, l'Ajuntament de Barcelona indica que les iniciatives que s'han posat en marxa gràcies al programa han permès ocupar prop de 1.000 persones a la ciutat i que els diners han arribat a un total de 15.000 persones i 3.000 empreses.  

Entre els exemples dels 127 projectes que van tirar endavant l'any passat, el consistori destaca El barri m'ocupa a la Zona Nord, una formació ocupacional adreçada a joves en edat laboral amb dificultats d'inserció; l’Obrador d’impactes al barri Gòtic, per a la producció i venda de productes de pastisseria on el personal contractat són persones sense llar; Caixa d’Eines – Caixa de Feines, un espai per compartir objectes necessaris de la vida quotidiana; Biblioteca de les coses, amb voluntat científica i cultural, posa un servei de préstec temporal d’objectes d’ús domèstic; o Eways, un projecte que reacondiciona tablets i smartphones per donar-los als hospitals i assegurar la connectivitat dels malalts per covid-19 amb els seus éssers estimats.

Més informació
El fons estatal destina 993 milions d'euros en ajudes directes a Catalunya
Nova línia d'ajuts, ara de 5 milions d'euros per activitats firals
Avui et destaquem
El més llegit