Xavier Marcet, president de l'IACC; Assumpció Puig, degana del COAC; i Miquel Martí, director general del Barcelona Tech City | Cedida

INNOVACIÓ

El Barcelona Tech City impulsa un 'hub' sobre urbanisme

L'associació busca edifici juntament amb el Col·legi d'Arquitectes i l'Institut d'Arquitectura Avançada

El Barcelona Tech City vol crear un nou hub sobre urbanisme juntament amb el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) i l'Institut d'Arquitectura Avançada de Catalunya (IACC). És un dels projectes que la Generalitat ha identificat per optar als fons europeus. De moment, l'associació busca edifici a Barcelona o l'àrea metropolitana on crear el centre, que se centrarà en la investigació sobre la transició ecològica i digital a la ciutat i els edificis. Segons un comunicat del Barcelona Tech City, l'espai també ha de servir per impulsar startups i atreure talent. 

En concret, el hub se centra en les anomenades urbantech, que inclou -a més d'urbanisme- infraestructures, mobilitat, habitatge, construcció, salut urbana, big data i alimentació. S'estudiarà com aplicar solucions de robòtica, nous materials, plataformes tecnològiques urbanes, sistemes energètics autosuficients, bioeconomia circular i el desenvolupament de ciutats amb zero emissions. 

Més info: El Barcelona Tech City tindrà dos nous 'piers' el 2022

Hi podran accedir col·legis professionals, administracions, empreses, professionals, organitzacions cíviques i altres entitats. A més del COAC i el IAAC, també hi participen el Col·legi d’Enginyers de Camins, el Col·legi d’Enginyeria Informàtica, el Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, l’Associació de Promotors de Catalunya, l’Institut de la Tecnologia de la Construcció o la Mobile World Capital.

La formació serà un dels fonaments del hub, que comptarà amb programes d’educació, un centre internacional per l’educació avançada, educació per a professionals i educació per a industrials vinculada a la transformació urbana. Per donar cabuda al conjunt d'activitats previstes la superfície necessària estimada és d’uns 25.000 metres quadrats i ja s'ha començat treballar en la localització de possibles emplaçaments.