El Barcelona Tech City tindrà dos nous 'piers' el 2022

L'entitat comença les obres dels nous espais, dedicats a la salut i a la mobilitat urbana, amb la voluntat de reunir diferents actors dels ecosistemes

El conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, i el president del Barcelona Tech City, Miguel Vicente signen el conveni | Cedida El conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, i el president del Barcelona Tech City, Miguel Vicente signen el conveni | Cedida

El Barcelona Tech City obrirà dos nous piers. L'entitat ha anunciat que els dos espais -un dedicat a la salut i un altre, a la mobilitat urbana- estaran operatius l'any 2022. La voluntat és que reuneixin diferents actors de cada ecosistema, com startups, grans empreses, universitats, hospitals, acceleradores, etc. 

El pier centrat en salut se situarà al número 26 de la Via Laietana, on hi havia l'antiga seu del Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat. Les obres ja han començat i està previst que acabin a finals de l'any que ve. L'edifici és propietat de Núñez y Navarro i compta amb una superfície de 6.000 metres quadrats. De l'altre espai, dedicat a la mobilitat urbana, encara no se n'han fet públics els detalls. 

Més info: Barcelona Tech City creix al Palauet

El projecte dels dos nous piers, que s'afegeixen al Pier01 i al Pier03 que ja té el Barcelona Tech City, ha comptat amb el suport d'Acció, l'agència per a la competitivitat de l'empresa del Govern. Fins al 2022, Acció aportarà 275.000 euros per contribuir a l'impuls d'aquests espais. "Projectes com aquest tenen un fort efecte multiplicador en la generació de centenars de projectes empresarials innovadors i que fan avançar el país des d'un punt de vista tecnològic", ha dit el conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, durant la firma del conveni. 

Barcelona, hub tecnològic

Per desenvolupar el pier de salut, l'organisme ha arribat a acords amb Catalonia Bio&Healthtech i amb l'Hospital Vall d'Hebron. "El rotund èxit i la importància que han adquirit el Pier01 i el Pier03 i el futur Pier05 Fintech com a pols d'inversió internacional i talent, han demostrat que Barcelona té el potencial per ser el hub tecnològic i emprenedor més important del sud d'Europa", segons el president del Barcelona Tech City, Miguel Vicente.     

Els dos nous piers s'emmarquen dins el projecte Urban Tech Campus, que precisament busca crear ecosistemes dels sectors clau per a Barcelona integrant-los a la ciutat i potenciant la creació de sinergies.

Més informació
El Mobile World Capital s'unifica al Pier01
El Barcelona Tech City proposa una alternativa al MWC
Avui et destaquem
El més llegit