Barcelona es converteix del 24 al 27 de febrer en l'epicentre mundial de la tecnologia mòbil

Emprèn

Barcelona vol ser la Silicon Valley del sud d'Europa

La Mobile World Capital Barcelona comença a donar els primers fruits un any i mig després de posar-se en marxa

Un any i mig després de la posada en marxa de la Mobile World Capital Barcelona (MWCB), aquesta fundació presenta els seus primers èxits i el seu vicepresident, Agustín Cordón, ha explicat que el seu objectiu és crear la "Silicon Valley del sud d'Europa".

L'entitat Mobile World Capital es va estrenar a Barcelona quan aquesta ciutat va guanyar la celebració del Mobile World Congress 2012-2018, del GSMA, organització que agrupa 800 operadors de telecomunicacions i a altres 200 empreses del món mòbil.

Agustín Cordón és el vicepresident de l'MWCB, que està governada per un patronat en el qual figura el Ministeri d'Indústria, la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, La Fira i el GSMA i en la seva curta camí ha participat ja en projectes amb prop de 500 empreses privades.

Atenció a l'emprenedoria
Un dels seus principals focus d'atenció de l'MWCB és l'emprenedoria i per això ha mantingut un estret contacte amb els centres d'innovació, especialment amb els d'Israel, ha assenyalat Cordón. A més compta amb la col·laboració de Yossy Vardi, un dels inversors en emprenedoria més importants del món.

Agustín Cordón ha assenyalat que pròximament presentaran tres programes d'acceleració d'empreses d'innovació en el qual van a participar els cinc o sis fons especialitzats més importants del món.

Ha insistit que l'MWCB no és un projecte català sinó d'Estat i que el seu objectiu és crear un gran centre d'innovació per al desenvolupament de nous negocis de mòbil.

Els esforços d'MWCB se centren en l'educació, la salut i la innovació en les ciutats amb projectes pilots que es podran replicar en tot el món.

A l'àrea d'educació compten amb el programa mSchools, dirigit a potenciar les habilitats digitals dels estudiants de secundària, en el que la GSMA invertirà 2,5 milions d'euros fins al 2018.

A l'àrea de salut (mHealth) defineixen estendards i metodologies que permetin la interoperabilitat d'aplicacions.

Un dels seus focus és l'accés dels pacients a la seva carpeta personal del seu historial clínic des de qualsevol dispositiu mòbil i l'elaboració d'estudis que mesurin l'impacte social i econòmic de la implantació de solucions de salut.

Projecte per a smart cities
En el seu projecte per a ciutats intel·ligents ha explicat Cordón que se centren en aplicacions per al comerç i el turisme, així com el transport i accés segur a les administracions públiques.

Agustín Cordón ha posat èmfasi en la necessitat de fer tots aquests desenvolupaments en un entorn segur ja que es tracta de l'accés a dades molt sensibles per als usuaris.

A més, l'MWCB té una trobada internacional que se celebra paral·lela al Mobile World Congress, el 4 Years From Now, que es va estrenar l'any passat.

Agustín Cordón ha destacat que a Espanya no va tenir gaire seguiment mediàtic a causa de la magnitud del Mobile World Congress, però que, en canvi, va tenir un gran seguiment internacional i va arribar a ocupar alguna portada d'un dels diaris més importants del món.

A Barcelona compten amb un gran centre de demostració, el Mobile World Centre, creat per l'MWCB i Telefónica en el que els ciutadans poden accedir a les solucions d'última generació.

En relació amb el futur després de 2018, quan acabi el contracte, Agustín Cordón ha assenyalat que la voluntat és tornar a guanyar-lo però que, en tot cas, seguiran funcionant amb un gran centre d'innovació.