La Confederació de el Tercer Sector ha explicat que les pèrdues van estar relacionades principalment amb la pandèmia

Empresa

L’Obra Social La Caixa facilita la tornada a l’escola a 10.500 nens en risc d'exclusió

Al llarg de tot el curs es facilitaran diferents ajudes educatives a les famílies ateses per CaixaProinfància

L'Obra Social La Caixa facilitarà un total de 10.447 kits de material escolar a nens i nenes de tot Catalunya, dels quals 9.051 són de la província de Barcelona, atesos per CaixaProinfància, el programa dirigit a llars en situació de pobresa amb menors de 0 a 18 anys. En total, 80.519 menors comptaran amb aquesta ajuda al conjunt de l’Estat.

Amb tres modalitats diferents per adaptar-se a cada cicle educatiu (preescolar, primària i secundària), els kits inclouen una motxilla, estoig (amb bolígraf, multicolor, llapis, goma i maquineta), ceres de colors, agenda escolar, joc de regles, compàs i calculadora científica. Aquests lots són distribuïts per les més de 170 entitats socials de d’arreu de Catalunya (400 a tot l’Estat) que desenvolupen el programa en els seus territoris. A la província de Barcelona en són 71, les entitats vinculades a CaixaProinfància que distribuiran els kits.

Una de les principals línies de treball del programa és garantir la promoció socioeducativa dels infants. Per això, a més dels lliuraments dels kits de material escolar, al llarg de tot el curs escolar es facilitaran diferents ajudes educatives a les famílies ateses per CaixaProinfància, com ara reforç escolar o estudi assistit, suport psicomotor, atenció logopèdica i equipament escolar.

Futur esperançador

"L’atenció a la infància amb menys oportunitats és una de les prioritats de l’Obra Social La Caixa. Volem contribuir a oferir-los un futur més esperançador, i l’educació és una de les millors eines per aconseguir-ho", ha explicat el president de la Fundació Bancària La Caixa, Isidre Fainé.

El programa treballa amb la premissa que les condicions de l’entorn, com la salut, l’organització familiar o la xarxa social, influeixen directament sobre els processos d’aprenentatge i l’escolarització, de manera que els infants i adolescents que viuen en contextos fràgils tenen més dificultats per aconseguir l’èxit escolar.