Sateliot impulsa la primera constel·lació de nanosatèl·lits

El projecte de l'empresa catalana i una desena de companyies i institucions per "democratitzar l'internet de les coses" té un pressupost de 176 milions

Jaume Sanpera, conseller delegat de Sateliot, en una imatge d'arxiu | Europa Press Jaume Sanpera, conseller delegat de Sateliot, en una imatge d'arxiu | Europa Press

La firma catalana Sateliot vol crear la primera constel·lació de nanosatèl·lits per "democratitzar l'internet de les coses". El projecte, impulsat conjuntament amb una desena d'empreses i institucions, compta amb un pressupost de 176 milions d'euros i ja s'ha presentat al Ministeri d'Indústria en el marc del programa d'impuls de projectes tractors de competitivitat i sostenibilitat industrial. 

El sistema de nanosatèl·lits amb cobertura 5G permetrà intercanviar informació de forma segura, per mitjà de claus quàntiques. La tecnologia parteix del projecte europeu Quango i, segons el CEO de Sateliot, Jaume Sanpera, suposarà "un pas endavant per oferir no només connectivitat global, sinó també seguretat incondicional". 

L'objectiu últim és aconseguir la digitalització de la indústria espanyola, ja que permetrà a sistemes situats a milers de quilòmetres de distància connectar-se per transferir diners, fer transaccions comercials, intercanviar informació sobre dades particulars o el control remot d'infraestructures crítiques. Tot això, amb un xifrat d'extrem a extrem i, per tant, de manera segura.   

Activitats com l'agricultura, la ramaderia, la pesca, la mineria, la construcció, l'energia, els transports o el turisme podran beneficiar-se d'aquesta xarxa de nanosatèl·lits. L'administració pública també podrà accedir a l'intercanvi d'informació compromesa.   

Més informació
El Govern destina un milió més als nanosatèl·lits
El Govern llança aquest dissabte el seu primer nanosatèl·lit a l’espai
Avui et destaquem
El més llegit