Tecnologia ultraviolada i ozó per desinfectar espais de covid-19

Es tracta d'un sistema portàtil dissenyat per INTERmedic, que compta amb llicència de fabricació de producte sanitari

Una de les màquines d'INTERmedic desinfectant un vestuari | Cedida Una de les màquines d'INTERmedic desinfectant un vestuari | Cedida

La biomèdica INTERmedic, amb seu al Parc Tecnològic del Vallès, ha posat tot el seu equip d'R+D especialitzat en tecnologies de llum, làser i ultrasons aplicades a la medicina, al servei de la sanitat amb el disseny i producció d'un nou sistema portàtil de desinfecció de virus com la covid-19 en espais tancats per llum ultraviolada i ozó destinat a hospitals, clíniques, consultes mèdiques i sector turístic (hotels, creuers i instal·lacions esportives, entre altres).

Segons informen en un comunicat, fruit de dos mesos feina, ha nascut el sistema de desinfecció COMVAT DUO3, totalment desenvolupat i fabricat per INTERmedic, empresa certificada ISO 13485, amb llicència de fabricació de producte sanitari emesa per l'AEMPS i totes les certificacions sanitàries necessàries per permetre el seu funcionament en un entorn hospitalari.

Són múltiples els estudis que han demostrat l'eficàcia de la llum ultraviolada en el seu espectre de 200 a 254 nm per la inactivació de virus, bacteris i fongs, a més de ser efectiva davant la família dels coronavirus SARS-CoV i MERS-CoV. Atès que el SARS-CoV-2 manté unes característiques similars als seus predecessors, cal estimar la seva eficàcia davant la covid-19.

De fet, cap virus dels estudiats fins avui, ha mostrat resistència a la llum ultraviolada. Seguint les guies de l'Associació Internacional de la Llum Ultraviolada (IUVA), INTERmedic és moderadament optimista davant aquesta possibilitat. Tal i com apunten, "és de suma importància remarcar que perquè un equip pugui ser efectiu davant la covid-19 han de complir-se unes densitats d'energia, distàncies a la font de llum i temps d'exposició determinats" ja que "si no es compleixen els paràmetres de les guies internacionals, estaríem davant una tecnologia amb nul·la o escassa eficàcia en el millor dels casos".

Més informació
Patenten una màquina d’ozó amb detector de presència
Avui et destaquem
El més llegit