Patenten una màquina d’ozó amb detector de presència

La patent és una combinació d’usos entre la tecnologia de detecció de proximitat i presència humana que ha desenvolupat INN Solutions

La màquina detecta la presència humana i d'animals en l'espai que desinfecta | INN Solutions La màquina detecta la presència humana i d'animals en l'espai que desinfecta | INN Solutions

“La desinfecció amb ozó no es pot aplicar mentre hi hagi persones o animals a l’espai, i aquesta afirmació no es pot discutir”. Així de clar s’ha mostrat Andreu Maldonado, responsable d’INN Solutions, empresa catalana de seguretat domèstica amb més de 40 anys d’experiència al sector. Per aquest motiu, segons informen en un comunicat, se’ls ha reconegut la patent d’una màquina d’ozó que incorpora un sistema de detecció de presència humana i animals a l’espai que es desinfecta. 

Si el dispositiu patentat a Espanya es troba en aquesta situació -amb persones al recinte on opera o amb alguna porta o finestra oberta- atura de manera immediata la producció d’ozó i activa diferents alarmes mèdiques a l’espai ozonitzat (avisos de veu i sonors) i pels controladors del sistema generador d’ozó. La patent és, per tant, una combinació d’usos entre la tecnologia de detecció de proximitat -i presència humana- que ha desenvolupat INN Solutions des de fa anys i la nova unitat de bioseguretat. 

“Als mitjans s’ha partit d’una base errònia a l’hora de debatre sobre l’ozó ja que se l’ha desacreditat com a desinfectant i és la pròpia Unió Europea qui l’any 2009 ja va classificar l’ozó com a Substància Biocida amb nº 233-069-2 i a l’any 2012, amb la publicació del Reglament 528/2012, autoritza el seu ús com a biocida”. “El principal problema de fons és que la generació d’ozó és fàcil de produir però és molt difícil de controlar a un cert nivell que permeti la desinfecció”, explica Maldonado.

“Les màquines d’ozó sense certificació no han estat dissenyades per desinfectar sinó per desodoritzar o purificar ambients. De fet, gran part de les màquines d’ozó certificades han estat dissenyades perquè siguin usades per empreses de desinfecció com a pla de xoc puntual”, afegeix Maldonado.

Més informació
Siber, l'empresa que filtra l'aire de pols, pol·len i virus
Avui et destaquem
El més llegit