Verkami, premiada per les Nacions Unides

El guardó reconeix la plataforma catalana com la millor del món en continguts digitals

Els fundadors de Verkami
Els fundadors de Verkami
La plataforma catalana de micromecenatge Verkami ha sigut la guanyadora de la categoria e-Culture&Turism dels World Summit Awards. Un premi de les Nacions Unides que reconeix l'excel·lència dels productes digitals en la societat del coneixement i que ha guardonat l'empresa mataronina per la creativitat, innovació i qualitat dels continguts de la seva plataforma.

Fins ara, Verkami ha rebut tres guardons nacionals: el Premi Tendències a la Indústria Cultural Emergent del diari El Mundo, el Premi Bancaja per Joves Emprenedors i el Premi Altaveu. Aquest cop, els WSA reconeixen la seva tasca a nivell internacional i permeten veure la plataforma, segons el co-fundador Jonàs Sala, com una "empresa internacional consolidada". Tanmateix, Sala assegura que el premi és una mostra de feina ben feta. Per això, l'únic objectiu que es marquen és continuar amb la mateixa orientació de donar a conèixer iniciatives "ben plantejades i atractives".

El premi es lliurarà el proper 26 d'octubre a Sri Lanka, al Global Congress. La trobada comptarà amb la presència d'experts en el desenvolupament de les TIC i contingut digital que aportaran el seu coneixement en els tallers, conferències i taules rodones. Una oportunitat que Sala veu com única per conèixer "experiències punteres arreu del món i establir contactes" amb iniciatives d'altres països. El pas necessari, explica, "per projectar Verkami a escala mundial".

Mecenes d'arreu del món
Actualment, la xarxa compta amb més de 169.000 mecenes i una aportació de 6,7 milions d'euros provinents d'Europa i d'Amèrica del sud. Aquest suport ha fet que més de 1.400 projectes rebin el finançament necessari, un 70% de les idees que es presenten a la plataforma catalana.

Juntament amb Verkami, cinc projectes de Sèrbia, Índia, França i Uganda també han resultat premiats en la mateixa categoria. En l'edició d'enguany, s'han presentat al voltant de 500 projectes de 168 països que han sigut valorats per un jurat format per 17 professionals d'arreu del món.
Avui et destaquem
Comentaris